Întrebat despre contul de 100.000 de lei pe care l-a trecut în ultima sa declaraţie de avere, Tudose a spus că l-a deschis pentru că nu a avut încotro.

‘Am vândut o maşină. Cu banii ăia am cumpărat altă maşină. Nu am avut încotro, sunt obligat de lege (să deschidă acel cont – n.r.). Am vândut o maşină la o firmă specializată, mi-a pus banii într-un cont, m-am dus, mi-am deschis un cont şi mi-au pus banii’, a menţionat premierul la TVR.

El a adăugat că nu are avere pe care să o depună la bancă, iar banii din salariu îi ţine în buzunar.

‘Aveţi impresia că e un salariu atât de mare ca prim ministru să umbli cu două sacoşe după tine? Vă dau o veste proastă, încape într-un plic subţire. Şi mai e ceva, sunt şi căsătorit, adică ştiţi cât de repede dispare?’, a mai arătat el.

Tudose a adăugat că nu face plăţi online, dar nu are nimic împotrivă ca alţi oameni, dacă aşa vor, ‘să îşi ia salamul online’.

‘Eu nu înţeleg de ce taxă de întreţinere cont este procent. Parcă pleacă unul cu banii şi una e dacă dumneavoastră aveţi 10 lei în cont şi eu am 10 miliarde, sau invers, pe mine mă costă mai mult decât… e o linie pe calculator, nu-i plimbă unii, nu-i duce dimineaţa la masă, seara îi scoate în grădină, prin parc şi fiindcă sunt mai mulţi costă mai mult. Şi vine banca şi îmi spune: ‘staţi puţin, că pe mine statul nu m-a ajutat’. Nu te-a ajutat, dar te-a lăsat să te ajuţi singur cât ai putut. Ai făcut-o! Iartă-mă, are totul o limită. Acum patru ani a fost o directivă europeană care trebuia implementată, s-a ajuns la maxim patru taxe, să spui frumos despre ce este vorba. A murit, s-au făcut presiuni şi a murit’, a conchis premierul. AGERPRES