Două încăierări între suporterii celor două echipe, Al-Masry şi Al-Ahly, s-au soldat cu 40 de morţi şi sute de răniţi, dar "acest bilanţ s-ar putea agrava", au indicat responsabilii celor 4 stabilimente spitaliceşti, scrie Agerpres.

Acesta a fost unul dintre cele mai nenorocite incidente din sportul egiptean de decenii, un oficial al serviciului de securitate şi un medic declarând pentru Associated Press că suporterii clubului gazdă, Al-Masry, au invadat terenul la scorul de 3-1 pentru formaţia lor, una dintre rarele succese în faţa puternicei Al-Ahly. Fanii gazdelor au aruncat cu pietre, petarde şi sticle, rănind şi câţiva jucători, după care au izbucnit încăierările fatale.

Un medic de la morga din Port Said, oraş pe coasta Mediteranei, a precizat că o parte dintre morţi sunt reprezentanţi ai forţelor de ordine.

Un comunicat al guvernului egiptean a confirmat cei 40 de morţi la televiziunea de stat.
UPDATE: Bilanţul tragediei de la Port Said (Egipt) se agravează continuu, agenţiile internaţionale de presă anunţând la ora 22.00, un număr de 73 de morţi, în urma violenţelor care au izbucnit după un meci de fotbal dintre echipele Al-Masry şi Al-Ahly.

Din informaţiile furnizate de spitalele din oraşul mediteraneean, au fost repertoriaţi 73 de morţi şi sute de răniţi, unii dintre aceştia fiind dintre cei însărcinaţi cu securitatea, care nu au putut opri pătrunderea pe teren a suporterilor.
<iframe width="640" height="480" src="https://www.youtube.com/embed/dM2tFWCUnZk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
<iframe width="640" height="480" src="https://www.youtube.com/embed/YpT2SKGVcqM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>