La ora 12.00 nu erau semnalate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația întreruptă din cauza vreunui eveniment rutier. În ceea ce privește fluența traficului, polițiștii menționează că pe sensul de coborâre al DN1 Brașov – Ploiești, valorile de trafic au început să crească pe tronsonul Azuga  – Bușteni.

Având în vedere că mâine majoritatea persoanelor vor reveni la serviciu, preconizăm că în a doua parte a zilei vor apărea probleme de fluență pe mai multe drumuri naționale. Menționăm aici DN1 Brașov – Ploiești, DN6 Alexandria – București, DN2 Buzău – Urziceni – București, DN7 Sibiu – Râmnicu Vâlcea – Pitești și autostrada A1 Pitești – București.

Având în vedere că în multe zone ale țării, traficul auto se desfășoară în condiții nefavorabile (precipitații și vânt puternic), sfătuim conducătorii auto să manifeste prudență sporită la volan, să mărească distanța de siguranță față de vehiculele dinainte, să adapteze în permanență viteza de deplasare la condițiile meteo-rutiere și să evite efectuarea unor manevre riscante în trafic.

Amintim că în judeţul Teleorman, din cauza lucrărilor care se execută pe DN6(E70) la podul de peste râul Vedea, la intrarea în municipiul Alexandria dinspre Bucureşti, circulaţia se desfăşoară alternativ, semaforizat. În această perioadă, când traficul rutier este intens, este de aşteptat ca în zona respectivă să se formeze coloane de autovehicule. Pentru fluidizarea circulaţiei, pot fi folosite următoarele rute ocolitoare:

– pentru zona Zimnicea: DJ506 Vităneşti – Beiu, DN51 Smârdioasa – Zimnicea;
– pentru zona Turnu Măgurele: VO6F (spre Roşiorii de Vede) – DN6 Buzescu – Nanov – DN52 – Turnu Măgurele.

Potrivit Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, în conformitate cu prevederile H.G. nr. 1777/2004, cu modificările şi completările ulterioare, circulaţia vehiculelor, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, se restricţionează astăzi, 17 aprilie 2017, în intervalul orar 6:00-22:00, pe autostrada A2 Bucureşti – Murfatlar în cazul celor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, iar pe DN7 Piteşti – Râmnicu Vâlcea – Veştem şi pe DN39 Agigea – Mangalia, în cazul celor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.