Ținut la secret, iată ce ştim până acum despre avionul de ultimă generaţie B-21:

Avionul va fi dezvoltat de Northrop Grumman, producător al iconicului avion B-2 Spirit. Northrop Grumman a câștigat contractul în luna octombrie.

US Air Force intenţionează să cumpere 100 de noi bombardiere de acest tip. Programul este estimat la un cost de 80 de miliarde de dolari. Forțele Aeriene americane estimează că vor plăti 511 milioane de dolari pe aeronave, valoare calculată la inflaţia din 2010.

Noul bombardier nu este de așteptat să intre luptă înainte de anul 2025.

Semnificaţia cifrei 21 din numele său, B-21, înseamnă că este bombardierul secolului al 21-lea

Nu există prototipuri ale acestui tip de bombardier; cu toate acestea, potrivit imaginii oferite de artistul care a realizat această fotografie, B-21 împărtășește unele asemănări cu B-2 Spirit. 

Design-ul final al avionului B-21 rămâne necunoscut.

Secretarul american al Air Force, Deborah James, a organizat un concurs de denumire pentru bombardierul secolului 21 și a primit mai mult de 4.600 de proipuneri.

James și șeful de Stat major al Air Force, David Goldfein, au ales numele și l-au dezvăluit în timpul conferinţei anuale a Asociației Forțelor Aeriene – AFA.

Numele ales pentru bombardier este Raider, după celebrul grup al comandantului James Doolittle, general al forţelor aeriene americane, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

În timpul conferinței AFA, Air Force a recunoscut că nava cisternă KC-46A Pegasus, F-35A Lightning II şi B-21 Raider ca principale priorități pentru a primi finanțare.