În acest context, Curtea de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), organizează conferinţa “Top 5 probleme practice ale arbitrajului în jurisprudența 2015-2016”.

”Este momentul ca arbitrajul să-și reafirme calitățile și să demonstreze din nou că este o cale corectă de rezolvare a disputelor internaționale”, reiese dintr-un comunicat al CCIR.

Evenimentul va avea loc în data de 14 iunie 2016, în intervalul 16:00 – 19:00, la CCIR Business Center, Amf. Albastru şi îl va avea ca invitat special pe Prof. Univ. Dr. Valeriu Stoica.

Conferința va fi moderată de vicepreședintele Curţii de Arbitraj, Bazil Oglindă, doctor în drept, conferențiar universitar și avocat.

Evenimentul îşi propune să abordeze, în premieră, în cadrul unei sesiuni de dezbateri interactive, soluții de impact din jurisprudenţa arbitrală a ultimilor ani, care conturează tendințele moderne ale arbitrajului românesc și constituie bune practici ale Curții de Arbitraj.

Conferința li se adresează în principal avocaţilor şi consilierilor juridici din companii de stat şi private și își propune să dezbată cele mai importante subiecte din jurisprudența arbitrală a anilor 2015-2016. Participanţii vor fi invitați la dezbateri pe temele propuse, alături de arbitrii Curții de Arbitraj.