Terminatorul Arnold Schwarzenegger, guvernatorul statului California, se poate considera cel mai detestat om de pe Planeta de catre tinerii americani. Si asta pentru ca asupra lor s-a introdus o noua restrictie. Pe langa interdictia de a pune gura pe alcool pana la varsta de 21 de ani, tinerii americani care vor sa se urce la volan si nu au implinit 18 ani nu mai au voie la volan cu…telefonul mobil. Nimic nou, veti spune. In definitiv, nici Politia Romana nu permite folosirea telefonului la volan.

Corect. Numai ca in California nu mai ai ce cauta cu telefon mobil in masina atat timp cat conduci si ai sub 18 ani. Nu hands-free, nu car-kit, nu NIMIC. Nu ai voie cu telefonul mobil, intrucat este considerat una dintre cauzele principale pentru care tinerii soferi fac accidente grave. Mai mult, in SUA este foarte popular SMS-ul, prin pretul mic si cantitatea mare de informatie pe care o poti trimite, astfel ca un handsfree nu ar rezolva cu nimic problema celor care conduc cu o mana si cu cealalta scriu mesaje interminabile, evident, cu ochii pe telefonul mobil.

 

Astfel, cei care sunt prinsi cu un telefon asupra lor vor fi amendati automat cu 20 de dolari la prima abatere, iar apoi cu 50 de dolari pentru „recidiva”. Legea este putin ambigua, intrucat prevede exceptii in cazul folosirii telefonului pentru situatii de urgenta. In acelasi timp, prezenta telefonului te arde la buzunar. Cel mai sigur este pastrarea lui in torpedoul masinii, incuiat cu cheia.

Sursa: msnbc