Potrivit acestuia, ediţia ce va aveal loc în septembrie va fi una de excepţie. A doua ediție a „The Galactic Imaginarium“ va avea loc la Dumbrăvița – Timiș, între 15-19 septembrie 2021, într-un format hibrid. Manifestările cu public se vor desfășura la Casa de cultură din Dumbrăvița și într-un cinema drive in amenajat în parcarea Sălii Polivalente din Dumbrăvița.

Pe internet, participanții pot accesa filmele din festival și majoritatea elementelor de program, pe cinci canale virtuale: două linii de program care vor avea loc pe ZOOM, vizionări de programe înregistrate pe pagina de Facebook, canalului de youtube.com, precum și workshopuri care au loc pe serverul de Discord al festivalului. Pentru moment sunt înscrise 138 de filme în festival, din categoriile: Science Fiction, Fantasy, Animație și Comedie/Parodie, fiecare din categorii având două subcategorii: film scurt și film de lung metraj.

Din aceste filme, echipa de alcătuire a programului va alege filmele pentru fiecare categorie, care vor fi prezente în selecția oficială a festivalului. Din acestea, juriul festivalului, condus dedoamna Irina-Margareta Nistor, va alege filmele premiate cu trofee, la fiecare categorie și subcategorie.

Zile de răsfăţ pentru fani

Programul din acest an este mult extins față de cel de anul trecut, și va cuprinde: proiecții de filme, la drive in și în sală, prezentări de filme, urmate de sesiuni de întrebări și răspunsuri, curealizatorii filmelor-dezbateri și prezentări pe diferite teme – workshop-uri, expoziție de artă plastică, standuri cu vânzare de carte și produse legate de lumea filmului Science Fiction și Fantasy, zonă dedicată copiilor, cu activități practice, artistice și workshopuri, zonă de jocuri video și de jocuri de societate.

De asemenea, vor mai fi dezvăluite şi secretele producătorilor: „Modalități alternative de finanțare a filmelor“, la care au fost invitate firmele Seed & Spark (SUA), Mogul Production (Canada), Legion M (SUA) – online -„Filme Science Fiction chinezești din ultimii cinci ani“, prezentare de Storycom (China) – online.

Magia din spatele camerei de filmat

Iată câteva workshopuri: – „Water Dancing“, stilul de luptă cu spada din serialul TV „Game of Thrones“, realizat de actorul britanic Miltos Yerolemoucare a jucat în acel serial -workshop de actorie, cu Miltos Yerolemou – „Cumsă scrii un scenariu de film după o povestire“, workshop realizat de Florin Kevorkian și Bogdan Mihăilescu- două workshop-uri de cosplay, realizate de Radu Păsărică, Mihaela Vladu și Alex Georgescu (online) – „Scrimă pentru copii“, workshop realizat de Florin Kevorkian – „Efecte speciale în filme“, workshop pentru copii realizat de Bogdan Mihăilescu. Programul va fi definitivat la începutul lunii septembrie. Detalii despre festival pot fi găsite la https://festival.galactic.one.