Florin Cîțu, luat în vizor de Dacian Cioloș și Dan Barna. Vor purta o discuție serioasă

Discuția respectivă are loc în contextul în care liderii USR PLUS sunt nemulțumiți de prima variantă a rectificării bugetare făcută de premierul Florin Cîțu, conform informațiilor transmise de digi24.ro

De asemenea, tabăra lui Ludovic Orban este la rândul ei nemulțumită, acuzându-l pe Florin Cîțu că a pus 3 miliarde de lei în fondul de rezervă al premierului pentru a fi folosiți înainte de Congresul PNL.

Ministrul Transporturilor a primit de aproape zece ori mai puțin decât a cerut

Prima variantă a rectificării bugetare, realizată de premierul Florin Cîțu în calitate de ministru interimar al Finanțelor, arată că ministerele USR PLUS primesc mai puțini bani decât au solicitat miniștrii care ocupă respectivele portofolii.

Cea mai mare nemulțumire în tabăra USR PLUS are legătură cu bugetul ministerului Transporturilor. Astfel, Cătălin Drulă a cerut aproape 3 miliarde de lei, în timp ce premierul a prevăzut în varianta pe care urmează să îl prezinte în coaliție doar 320 de milioane de lei, de aproape zece ori mai puțin decât a cerut ministrul Transporturilor.

„Mai avem nevoie de bani și la Sănătate și Justiție, dar cea mai mare problemă este la Transporturi”, transmit surse ale Digi24.

În acest context, liderii USR PLUS, Dan Barna și Dacian Cioloș, au cerut o discuție cu premierul, întâlnire care va avea loc după ședința de Guvern de joi. Aceștia vor să îi ceară premierului să mute bani din fondul de rezervă, unde Florin Cîțu a prevăzut în draftul de rectificare 3 miliarde de lei, la ministerele controlate de USR PLUS.

Sursa foto: INQUAM Photos, George Călin