Premierul Florin Cîţu le transmite un mesaj ferm miniştrilor din Guvernul pe care îl conduce.

El spune că le cere acestora responsabilitate şi performanţă şi refuză solicitările de alocări suplimentare la rectificarea bugetară, în condiţiile în care, după prima jumătate de an, 20 de miliarde de lei au rămas necheltuiţi.

“Nu ne batem joc de banii” românilor, a scris Florin Cîţu pe pagina sa de Facebook.

Mesajul integral ce-i vizează pe miniştrii Cabinetului Cîţu

“Cer responsabiltate și performanță de la toți miniștrii.

Nu accept solicitări pentru alocare suplimentară, la rectificarea bugetară, a 40 de miliarde lei, din moment ce execuția, după 6 luni, arată că au rămas 20 de miliarde de lei necheltuiți.

Românii trebuie să știe că, în mandatul meu, nu ne batem joc de banii lor.

#RomaniiTrebuieSaStie”

Rectificarea bugetară: ce ministere primesc bani în plus şi cine pierde din fonduri?

Miercuri, 4 august, a apărut primul draft cu privire la rectificarea bugetară.

Potrivit documentului, Ministerul Sănătății va primi în plus peste 3,5 miliarde de lei, Ministerul Finanțelor va primi peste 3 miliarde de lei, iar Ministerul Dezvoltării va primi peste 1,8 miliarde de lei.

În cadrul categoriei de instituții care primesc bani se numără și Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (peste 7 milioane de lei), Ministerul Energiei (peste 6 milioane de lei), Ministerul Transporturilor (peste 3 milioane de lei) și Ministerul Educației (peste 2 milioane de lei).

Administrația Prezidențială și Secretariatul General al Guvernului vor primi și ele bani la rectificarea bugetară.

Ministerul Apărării, Ministerul de Externe și Ministerul Cercetării Inovării și Digitalizării nu vor primi niciun ban în plus la rectificarea bugetară, dar nu li se vor tăia nici din bani.

Ministerul Muncii va avea partea de cea mai mare tăiere din fonduri: peste 2,7 milioane de lei. Curtea de Conturi și Senatul vor avea și ele bugetele tăiate.

Rectificarea bugetară urmează să fie aprobată în luna august.

Sursa foto: INQUAM Photos, George Călin