Administraţia Naţională a Penitenciarelor scoate la concurs 700 de posturi de agent în cadrul sectorului operativ, 665 pentru bărbaţi şi 35 pentru femei.

Cele mai multe posturi, 47, sunt scoase la concurs la Penitenciarul Arad. Posturile pentru femei au fost scoase la concurs la penitenciarele Craiova, Drobeta Turnu Severin, Miercurea Ciuc, Oradea, Ploieşti, Târgşor, Satu Mare.

Vor fi respectate normele sanitare

”Vă informăm că 41 de unităţi subordonate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor scot la concurs, din sursă externă, în vederea încadrării ca poliţist de penitenciare, 700 de posturi de agent în cadrul sectorului operativ (665 – bărbaţi, 35 – femei).

Condiţiile necesar a fi îndeplinite de către candidaţi, probele de concurs, tematica şi bibliografia aferente pot fi consultate pe site-ul web al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor/ Penitenciarului/ Penitenciarului-Spital/ Centrului de Detenţie/ Centrului Educativ/ Bazei de Aprovizionare, Gospodărire, Reparaţii Bucureşti, secţiunea Carieră, ori la sediile unităţilor organizatoare.

Informaţii suplimentare se pot obţine, de asemenea, de la structurile de resurse umane din teritoriu”, anunţă ANP, conform news.ro.

De asemenea, instituţia precizează că activităţile specifice concursului se vor derula cu respectarea normelor impuse de actualul context epidemiologic.

Joburi vânate pentru salariile mari

Administrația Națională a Penitenciarelor este serviciul public responsabil cu aplicarea regimului de detenție și cu asigurarea intervenției recuperative a persoanelor private de libertate.

Locurile de muncă puse la dispoziție de ANP sunt foarte vânate de tinerii absolvenți din România, dat fiind nivelul salarial.

Astfel, salariul unui agent de penitenciar pornește de la aproximativ 3.000 de lei pe lună și poate ajunge și la 5.000 de lei pe lună.

În consecință, peste o mie de tineri se luptă pentru un loc la școlile care îi scot polițiști de penitenciare.

Să fii polițist de penitenciar pare să fie noua modă printre tinerii din România. Concursul de admitere la școlile de profil nu este însă unul ușor: candidații trebuie să treacă peste un examen psihologic și de probele sportive, înainte să poată susține probele scrise la Limba română și Istorie.