Nelu Tătaru a punctat la Digi24 faptul că este un adept al izolării voluntare și orice formă de relaxare a măsurilor vine cu anumite condiții, relatează stiripesurse.ro.

„Sunt un sustinator al izolarii voluntare la domiciliu. Va veni si momentul relaxarii, dar sa se faca si cu o restrictie. Va fi o ora, doua, atunci vom iesi cu masca, cu manusi”, a zis ministrul. „Trebuie sa stie oamenii ca virusul nu alege. Sunt si persoane tinere. Organismul reactioneaza diferit la fiecare persoana in parte”, a atenționat Nelu Tătaru.

Ce a spus premierul despre prelungirea stării de urgență

Ludovic Orban a spus că prelungirea stării de urgenţă este absolut necesară pentru că România este încă în faza răspândirii virusului în comunitate şi, potrivit prognozelor, vârful epidemiei va fi între 20 aprilie şi 5 mai, ca atare, este necesară menţinerea măsurilor care nu au alt scop decât apărarea sănătăţii cetăţenilor.

Pe de altă parte, premierul a adăugat că îi pare rău că vede “declaraţii politice care nu ţin cont de realitate”, dar a estimat că partidele parlamentare opozante guvernării vor vota Decretul prezidenţial privind prelungirea stării de urgenţă.

Sursă foto: INQUAM/Octav Ganea.