Compania aeriană nu a precizat dacă zborurile vor fi reluate. Totuși, persoanele cu bilete de avion achiziționate în zilele menționate și pe aceste relații vor fi contactate de către TAROM pentru a alege alte zile de călătorie pentru aceste zboruri, conform anunțului.

„În cazul în care, din diverse motive care nu țin de compania TAROM, nu s-a reușit contactarea dvs., vă rugăm să apelați Call Centerul TAROM”, subliniază reprezentanții TAROM.

Anunțul integral al TAROM

„Vă informăm că din cauza contextului actual complicat, Tarom va opera o serie de modificări în actualul orar de zbor. Astfel:

– în perioada 7 noiembrie – 30 noiembrie 2020, zborurile către și dinspre Londra se vor suspenda. Persoanele care au achiziționat bilete pe această relație și nu au fost deja contactate sunt rugate să ne scrie la contact@tarom.ro / lonoffice@taromuk.co.uk sau să apeleze Call Center-ul TAROM – https://www.tarom.ro/call-center-tarom – în zilele de 2, 9 și 16 noiembrie 2020, zborurile către și dinspre Bruxelles se vor anula;

– în zilele de 11, 18 și 25 noiembrie 2020, zborurile către și dinspre München / Munich se vor anula;

– în zilele de 13, 20, 27 noiembrie și 4 decembrie 2020, zborurile către și dinspre Amsterdam se vor anula;

– în zilele de 3, 5, 10, 12, 17, 19, 24, 25 noiembrie și 1, 3, 8, 10, 15 decembrie 2020, zborurile către și dinspre Oradea se vor anula;

– în zilele de 4 și 6 noiembrie 2020, zborurile către și dinspre Suceava se vor anula”, se arată în anunțul TAROM.

Milioane de euro de la Comisia Europeană pentru Tarom

Comisia Europeană a anunţat luni că a aprobat o garanţie de stat în valoare de aproximativ 19,3 milioane euro (aproximativ 94 de milioane de lei) în favoarea companiei aeriene de stat TAROM, informează un comunicat de presă al executivului comunitar.

Măsura are drept obiectiv despăgubirea companiei aeriene pentru pierderile provocate direct de pandemia de coronavirus şi restricţiile de călătorie introduse de România şi alte ţări de destinaţie pentru a limita răspândirea coronavirusului în perioada 16 martie – 30 iunie. Acestea au obligat Tarom să îşi anuleze majoritatea zborurilor programate, ceea ce i-a afectat puternic cifra de afaceri.

Comisia a analizat măsura în temeiul articolului 107 alineatul (2) litera (b) din TFUE, care îi permite Comisiei să aprobe măsurile de ajutor de stat acordate de statele membre pentru a despăgubi anumite întreprinderi sau anumite sectoare (sub formă de scheme) pentru daunele cauzate în mod direct de evenimente extraordinare. Comisia consideră că măsura adoptată de România va acoperi pagubele care au legătură directă cu pandemia de coronavirus.

O firmă independentă de audit va verifica ca ajutorul să nu depăşească pagubele suferite în perioada 16 martie -30 iunie. După examenul de audit, orice sprijin public de care TAROM a beneficiat peste pagubele suferite vor trebui returnate. În consecinţă, riscul de supra despăgubire este exclus, consideră executivul comunitar.