Eugen Teodorovici a încercat să răspundă punctual întrebărilor venite de la mediul de afaceri și chiar să vină cu explicații tehnice suplimentare, dar debitul verbal al acestuia l-a determinat pe președintele Senatului să ia cuvântul destul de rapid și chiar să glumească puțin.

“Domnul Teodorovici este un ministru liberal cu carnel de social democrat”, a spus Călin Popescu Tăriceanu în spirit de glumă, făcând totuși aluzie la măsurile de dreapta luate de partidul de stânga pe care ministrul Finanțelor îl reprezintă.

 “Noi am mai lucrat împreună și în trecut, apoi s-a refugiat la Curtea de Conturi, iar ulterior s-a întors și mă bucur foarte mult. Dacă e să-l critic acum, îl critic pentru debitul verbal. Eu îl cunosc și m-am obșnuit cu el, dar unui om normal îi e greu să-l înțeleagă”, a adăugat liderul ALDE zâmbind.

Totuși ulterior Eugen Teodorovici a vorbit mai rar, semn că a ținut cont de observațiile colegului său de coaliție.

Călin Popescu Tăriceanu i-a asigurat de susținerea sa pe oamenii de afaceri prezenți la dezbatere, mulți dintre aceștia fiind în Top 300 Capital cei mai bogați români.

“Aseară ne-am strâns mai mulți, și cu domnul Dragnea și am discutat chiar despre criza forței de muncă. Am introdus iată obligația ca muncitorii să fie plătiți cu salariul minim pe economie, nu cu cel mediu, tocmai pentru a mai rezolva din problemele existente.  Birocrația este o frână serioasă pentru economie. I-am cerut și ministrului Carmen Dan să simplifice legislația pentru a putea aduce mai ușor muncitori din exterior. De asemenea, am verificat la ministerul Muncii și am văzut că anul trecut s-au dat 7.000 de permise de muncă și pentru anul acesta 13.000. Sigur este aproape dublu, dar insuficient. Chiar le-am spus, dar pe ce lume trăiți? Deficitul este de peste 80.000 de oameni numai în turism. Trebuie să mărim cota. Dacă se consumă cota, o mărim din nou. Am propus și să anulăm taxa de 400 de euro pe care trebuie să o plătească angajatorul român trebuie să o plătească pentru a putea angaja muncitor străin. Toate aceste probleme trebuie rezolvate”, a concluzionat Călin Popescu Tăriceanu.