“Vom mai discuta despre modul în care societăţile cu capital de stat din subordinea MECMA reuşesc să realizeze programele de restructurare şi, nu în ultimul rând, care sunt ţintele pe care le vom stabili pentru programul următor dintre FMI şi România în privinţa acestor companii”, a mai spus Mihai Tănăsescu.
Reprezentatul României la FMI a subliniat că “este limpede în momentul de faţă că a devenit necesar un proces de restructurarea a societăţilor cu capital de stat pentru ca acestea să devină mai eficiente şi să poată avea o productivitatea mai mare şi, nu în ultimul rând, să-şi reducă pierderile”.
Actualul acord stand-by al României cu FMI este în vigoare până la începutul lunii mai 2011 şi este în valoare de 13,15 miliarde de euro din care România a încasată 12,44 miliarde de euro.
Cea mai recentă tranşă încasată de FMI, în valoarea de 904,8 milioane de euro, a fost aprobată de boardul FMI în 7 ianuarie 2011.
În afară de împrumutul de la FMI, România a mai încasat 3,5 miliarde de euro din împrumutul de 5 miliarde de euro de la Comisia Europeană şi 600 de milioane de euro din împrumutul de un miliard de euro de la Banca Mondială.
Sursa: Agerpres