Din cele zece companii care „operează“ în prezent pe piaţa asigurărilor de sănătate, marile societăţi de profil, precum BCR Asigurări, Allianz-Ţiriac, Aviva sau Generali, ţintesc spre segmentul de vârf al clientelei cu noi produse de top.

Cel mai recent produs din această categorie este asigurarea privată de sănătate „VIP“, lansată pe piaţă de BCR Asigurări, în cooperare cu grupul german AXA, ca reasigurător şi furnizor de know-how. Produsul se diferenţiază de celelalte prin faptul că despăgubirea poliţei nu are limită. Pentru acest an, compania ţinteşte jumătate de milion de euro din primele brute subscrise pentru acestă asigurare. Primele lunare ale poliţei variază în funcţie de vârstă şi starea de sănătate a solicitantului, de la 30 la 280 de euro. În schimb, asiguratul este degrevat complet, în caz de nevoie, de orice costuri aferente tratamentelor pe durata spitalizării, fie că alege să fie tratat în România, fie în străinătate. Atât cazarea în spital, inclusiv serviciile de îngrijire şi hrană, cât şi onorariul medicului sunt şi ele acoperite. „Produsul nostru se remarcă prin faptul că nu are o limită maximă a sumei asigurate. O intervenţie chirurgicală pe cord şi tratamentul post-operator pot depăşi 150.000 de euro“, spune Mihai Tecău, preşedintele BCR Asigurări.

Poliţele private de tip premium se adresează celor cu venituri ridicate, cu precădere angajaţilor middle şi top management, care îşi pot permite prime lunare de asigurare de până la câteva sute de euro pe lună. După plată şi răsplată. Asiguraţii primesc în schimbul primelor plătite servicii medicale de calitate superioară, rapide, cu un grad minim de implicare personală în tot ceea ce ţine de „logistica“ sănătăţii personale.

La Generali, pachetele de sănătate cele mai cuprinzătoare acoperă, pe lângă servicii cum ar fi tratamentul ambulatoriu şi diagnosticare, spitalizare, intervenţii chirurgicale, recuperare şi tratamente stomatologice şi oftalmologice. Preţurile variază între 300 de lei pe an şi circa 3.200 de lei pe an. „În momentul de faţă, nu avem decât acoperiri destinate angajaţilor firmelor, pentru care se întocmesc oferte personalizate. Acoperirea costurilor cu medicamentele sau indemnizaţii pentru naşteri sunt unele dintre elementele distinctive ale poliţelor noastre de grup“, spune Ovidiu Racoveanu, şef serviciu tehnic – Asigurări de viaţă la Generali. În cadrul asigurărilor de sănătate oferite de Allianz-Ţiriac, produsul „Extra“ este cel mai cuprinzător. Funizorul de servicii medicale este ales de către asigurat. În plus, pentru clienţii de top ai companiei, asigurătorul oferă acoperire şi pentru servicii medicale prestate în străinătate. De exemplu, o asigurare  Allianz-Ţiriac, pentru cinci angajaţi din top management cu vârste cuprinse între 36 şi 53 de ani, cu maximum de acoperiri de servicii medicale, poate costa 550 de lei pe lună.

La Aviva, cele mai cuprinzătoare poliţe de sănătate sunt „Standard“, pentru persoane fizice, şi „Lider“, pentru persoane juridice. Diferenţierea planurilor de beneficii se face atât la nivelul sumelor asigurate, cât şi în funcţie de numărul de accesări pentru anumite servicii. „Ambele planuri acoperă controlul medical preventiv şi accesul nelimitat la medicul generalist. În plus, Lider oferă consultul pentru a doua opinie, oriunde în lume. Vero-Lider este din ce în ce mai des utilizat ca beneficiu pentru angajaţii-cheie din companie, din top şi middle management“, spune Marius Iancu, partnership manager Aviva.

În prezent, pe piaţa asigurărilor private de sănătate activează zece operatori: Allianz-Ţiriac, Asiban, Asirom, Aviva, BCR Asigurări, Generali, Grawe, Interamerican, Omniasig Life şi Rai Asigurări. Mai mult, AIG Life a lansat, recent, în colaborare cu Medlife, două produse noi, iar compania germană Signal Iduna va dezvolta, în colaborare cu Blocul Naţional Sindical, noi oferte pentru piaţa românească de profil. 

35-2185-37_mariusonofrei_rompres.jpgAngajatorii, cei mai interesaţi
«Noi credem că, cel puţin într-o primă fază, cererea pentru asemenea asigurări private de sănătate se va concentra la nivelul segmentului corporate, contractantul fiind angajatorul.»
Marius Onofrei, director de Comunicare şi Relaţii Publice la Allianz-Ţiriac Asigurări

Ce ne pot oferi în plus poliţele premium?

• Limite de asigurare mai mari şi, în unele cazuri, poliţe fără limită
• Consiliere medicală permanentă, servicii medicale preventive
• Servicii medicale post-spitalizare, programe de reabilitare medicală
• Chirurgie plastică şi dentară reparatorii în caz de accident
• Medicamente de bună calitate
• Transport medical aerian de urgenţă.
• Intervenţii chirurgicale în străinătate
• Alegerea medicului, spitalizare în rezerve de lux.