Decizie radicală în cadrul unei şedinţe de la Primăria Craiova. Şeful PNL Craiova a dezvăluit faptul că s-a decis restructurarea societăţii de salubritate lucru care înseamnă de fapt concedierea a sute de angajaţi. Totul s-a întâmplat sub ochii Liei Olguţa Vasilescu.

Sute de oameni daţi afară

Preşedintele PNL Craiova, Marian Vasile, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că proiectul de restructurare şi eficientizare a societăţii de salubritate a Consiliului Local (CL) Craiova înseamnă concedierea câtorva sute de angajaţi ai respectivei societăţi.

Marian Vasile susţine că societatea de salubritate, care nu a participat la licitaţia pentru colectarea deşeurilor în judeţ şi va mai colecta deşeurile în Craiova, trebuia să ofere şi alte servicii şi să caute clienţi în piaţă pentru a păstra locurile de muncă.

“Administraţia PSD a votat ieri un plan de restructurare, reorganizare şi eficientizare a SC Salubritate SRL. În fapt, nu au făcut altceva decât să dea afară câteva sute de oameni de salubritate, pentru că nu mai au serviciu de colectare a deşeurilor.

Discuţia este veche, SC Salubritate nu a participat la licitaţia pe Masterplanul de deşeuri şi altă firmă a câştigat, altă firmă va colecta deşeurile în oraşul nostru. Înţelegem faptul că Salubritate nu mai are obiect de activitate, dar asta nu înseamnă că acei oameni nu pot face altceva în cadrul SRL-ului.

Păi tu trebuie să iei acei oameni, care ştiu să repare utilaje mari, care sunt mecanici şi alţi specialişti, ca să oferi servicii în piaţa liberă, nu doar primăriei, pe reparaţii de maşini, pe alte activităţi.

SC Salubritate este un SRL în care acţionarul este Consiliul Local, adică noi, toţi craiovenii, dar trebuie să iasă în piaţă”, a declarat preşedintele PNL Craiova.

Marian Vasile a menţionat că deşi a fost votată restructurarea societăţii de salubritate al CL Craiova, consilierii locali au votat ulterior, în aceeaşi şedinţă, delegarea serviciului de colectare a deşeurilor din municipiu către firma care ar urma să disponibilizeze sute de angajaţi.

“După ce la primele puncte din şedinţă se stabileşte să se desfiinţeze aproape 300 de posturi de la Salubritate pentru că nu mai au serviciul de colectare, la finalul şedinţei vin cu un alt punct, prin care deleagă din nou pentru încă şase luni această activitate operatorului Salubritate pentru că operatorul privat încă nu poate să exercite acest serviciu. Păi cu cine mai faci dacă tu ai decis să desfiinţezi aceste sute de posturi?”, a adăugat Marian Vasile.

Salubritate Craiova SRL, societate a Consiliului Local Craiova, care avea delegată, printre altele, şi activitatea de colectare şi transport a deşeurilor în municipiu, va intra în următoarele luni într-un amplu proces de restructurare, cu concedieri colective, având în vedere preluarea acestei activităţi de către asocierea SC Iridex Grup Salubrizare SRL – SC Servicii Salubritate Bucureşti SA-Iridex Group Import-Export SRL.

Într-un comunicat de presă transmis în luna februarie, societatea de salubritate a CL Craiova a informat că “planul de restructurare are ca scop eficientizarea operaţională a societăţii şi menţinerea unei situaţii financiare stabile după încetarea prestării activităţii de colectare şi transport a deşeurilor în municipiul Craiova, prin optimizarea costurilor, fiind vizate atât componenta de resursă umană, cât şi reorganizarea celorlalte activităţi prestate în prezent de operator.

Societatea a mai informat că o parte din personal ar urma să fie preluat de operatorul privat care va colecta deşeurile şi alţi angajaţi ar urma să lucreze la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Deşeurilor ECODOLJ, conform Agerpres.