In circuitul organizat pentru turiștii americani era inclusă și vizita la Sala Nadia Comăneci. O schimbare de program a făcut ca aceștia să asiste pentru o perioadă de timp la deschiderea competiției din acest an a Cupei Nadia Comaneci.

Cupa Nadia Comăneci, Onești, 2023, grup de americani vizionând competiția gimnastelor

Unul dintre americanii prezenți a mărturisit că au fost foarte încântați de programul propus de agenția de turism, surpriza fiind cu atât mai mare cu cât au putut asista la o competiție sportivă a viitoarelor mari gimnaste. Totodată, acesta a amintit că lotul de gimnastică al S.U.A. este acum în prima grupă valorică, nu numai la băieți, ci și la fete. Despre Bart Conner, soțul Nadiei, ar fi putut să povestească probabil foarte multe dacă nu ar fi intervenit ghidul turistic. Grupul a urcat în autocar după ce au aplaudat evoluția gimnastelor de la mai multe cluburi din țară și urându-le succes în activitatea sportivă.

Peste 80 de tinere gimnaste au participat la Cupa ”Nadia Comăneci”, competiție care a marcat, totodată, și 50 de ani de activitate sportivă și performanță a CSM Onești. Nadia Comăneci nu a putut fi prezentă la eveniment, dar a transmis un mesaj video adresat atât clubului CSM Onești, cât și tinerelor gimnaste participante la concurs.

Medaliatele Cupei ”Nadia Comăneci” – Ediția a IX-a

S-a încheiat a IX-a ediție a Cupei ”Nadia Comăneci” la gimnastică artistică, organizată de Fundația Nadia Comăneci și Clubul Sportiv Municipal Onești, cu sprijinul Primăriei Onești. Fiind un concurs de verificare înaintea Campionatelor Naționale, la Cupa ”Nadia Comăneci” au participat gimnaste din următoarele categorii: junioare 3 – nivel 7 (7-9 ani), junioare 3 – nivel 6 (6-10 ani), junioare 2 – nivel 5 (5-11 ani) și junioare 2 – nivel 4 (4-12 ani).

Clasamentul final, la individual compus, a arătat astfel:

 • Junioare II, Nivel 4
  • Locul 1 – Tudor Aniela – CS Dinamo București – 48,913 puncte
  • Locul 2 – Holban Bianca – CSS Focșani – 47,700 puncte
  • Locul 3 – Gabor Ana – CSM Onești – 44,900 puncte
 • Junioare II, Nivel 5
  • Locul 1 – Bădic Adelina – CSM Onești – 48,863 puncte
  • Locul 2 – Antonache Beatrice – CSS Focșani – 46,430 puncte
  • Locul 3 – Bârlă Estera – CS Petrolul Ploiești – 45,330 puncte
 • Junioare III, Nivel 6
  • Locul 1 – Stancu Anastasia – CS Dinamo București – 54,228 puncte
  • Locul 2 – Giușcă Miriam – CSS Bârlad – 53,486 puncte
  • Locul 3 – Cismaru Maria – CSS Bârlad – 52,145 puncte
 • Junioare III, Nivel 7
  • Locul 1 – Iancu Daria – CSS Bârlad – 51,965 puncte
  • Locul 2 – Șerban Ioana – CSS Bârlad – 50,140 puncte
  • Locul 3 – Matei Medeea – CS Dinamo București – 49,856 puncte.

Câștigătoarele de la individual compus, nivel 7, 6, 5 și 4, au primit câte o medalie cu chipul Nadiei, iar Fundația ”Nadia Comăneci” le-a răsplătit cu burse pe gimnastele care au urcat pe cele trei trepte ale podiumului la individual compus, la toate cele patru categorii. În plus, toate micuțele gimnaste participante s-au bucurat de surprize oferite de organizatori, parteneri și sponsori.

Cupa ”Nadia Comăneci” – Ediția 2023 s-a bucurat de susținerea Chimcomplex Onești, Roserv Green Energy, Boromir, Dedeman, Fundația Țiriac, International Alexander, Nevila, Hotel Trotuș. De asemenea, publicațiile Evenimentul zilei, Capital, Infofinanciar, Infoactual au fost alături de gimnastică și Cupa Nadia Comăneci.

Mesajul Nadiei Comăneci

Nadia Comăneci nu a putut fi prezentă la eveniment, dar a transmis un mesaj video prin care felicită clubul CSM Onești pentru reușitele care au scris istorie în sportul românesc în ultima jumătate de secol.

”(…)Așa cum bine știți, mă leagă multe amintiri frumoase de CSM Onești. Aici am pătruns prima data în universul minunat al gimnasticii artistice, aici mi-am descoperit talentul și puterea de a face performanță în gimnastică. ”La mulți ani” Clubului Municipal Onești! Felicitări pentru jumătate de secol de performanțe deosebite, nu doar în gimnastică, ci și în celelalte discipline sportive. CSM Onești este unul dintre marile cluburi din țara noastră care au făcut istorie în sportul românesc. (…)Felicitări tuturor antrenorilor pentru implicare și devotament! Și felicitări tuturor sportivilor clubului pentru performanțele excepționale obținute de-a lungul timpului!”, a transmis Nadia Comăneci.

Nadia Comăneci a dorit să transmită câteva cuvinte și participantelor la ediția a IX-a a Cupei ”Nadia Comăneci”.

Îmi doresc ca și voi, micuțe gimnaste, participante astăzi la Cupa ”Nadia Comăneci”, să reușiți să adăugați o nouă pagină în povestea de succes a sportului românesc. Sper să vă regăsesc în viitor pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la campionate europene, mondiale și chiar la Olimpiadă. Felicitări pentru pasiunea și munca depusă pentru visul vostru! Și mulțumesc antrenorilor și părinților care vă susțin pe acest drum! Sunt mândră de voi și mă simt onorată că fac parte din povestea CSM Onești! La mulți ani, încă o data, și felicitări tuturor!”, a adăugat Nadia.