Oamenii de ştiinţă de la Universitatea St. Bonaventure din New York au cerut unui număr de 61 de persoane să deseneze mâncăruri cu diferite niveluri de grăsime şi zahăr pentru a le evalua starea şi alţi factori, a relatat Wall Street Journal.

Rezultatele au arătat că starea celor care au desenat pizza s-a îmbunătăţit cu 28%, cea a persoanelor care au schiţat prăjituri – cu 27%, iar cea a subiecţilor care au desenat căpşune – cu 22%. Starea persoanelor cărora li s-a cerut să deseneze ardei s-a îmbunătăţit cu doar un procent.

Toţii participanţii au primit aceleaşi culori, iar rezultatele nu au fost corelate cu regimul lor alimentar, a precizat Wall Strett Journal.

Studiul a fost publicat în Journal of Behavioral and Brain Science.

Pizza îşi are originea la Napoli, în sudul Italiei. Ulterior a apărut una în stil roman, cu un blat mai subţire, pentru a rivaliza cu pizza napoletană.
Sursa: Agerpres