Studentii romani care au participat anul acesta la programul Work and Travel USA au adus in Romania 35 de milioane de dolari, informeaza un comunicat al companiei de recrutare American Experience. Fiecare a avut un venit mediu de $5000 pentru perioada vacantei de vara.

Numarul total de studenti care au plecat anul acesta in America prin intermediul acestui program a fost de 7.500, iar pentru 2008 se estimeaza o crestere cu peste 50% fata de anul curent. Numarul studentilor romani reprezinta 5% din totalul studentilor care participa la acest program. 

Programul Work and Travel USA a luat nastere in anii ’60, in Romania devenind activ incepand cu anul 2000. Work and Travel se adreseaza studentilor, masteranzilor si doctoranzilor la zi si se desfasoara pe timpul vacantei de vara.

American Experience este una dintre cele mai importante companii de recrutare de personal din Europa de Est pentru pozitii entry-level internationale. Compania este prezenta in Romania in 15 centre, in Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Timisoara, Oradea, Constanta, Targu-Mures, Craiova, Bacau, Suceava, Alba Iulia, Miercurea-Ciuc, Baia Mare, Brasov, Arad precum si in Republica Moldova prin biroul din Chisinau.

Sursa: American Experience

Data: 29 Noiembrie 2007