Cel mai distructiv virus la ora actuala este Nimda
Acest spion informatic este extrem de avansat; din punct de vedere tehnologic si reprezinta o noua tendinta a virusilor secolului XXI, incluzand simultan cateva dintre cele mai sofisticate metode de raspandire folosite pana in prezent.
El soseste prin e-mail ca fisier atasat (cu extensia .exe sau .inf), cu corpul mesajului aparent gol. Daca PC-ul nu e protejat, se infecteaza imediat la deschiderea mesajului. Virusul este deosebit de periculos, deoarece sistemele pot fi infectate chiar si numai la citirea mesajului in fereastra de Preview in cazul utilizatorilor de Outlook Express! Ajuns in sistem, el anuleaza protectia PC-ului impotriva hackerilor, punand informatiile utilizatorului la dispozitia oricui. La ora redactarii acestei stiri, sistemul Virus Reporting raporteaza peste 3.000 de calculatoare infectate cu Nimda. De pe portalul de securitate a informatiei www.avx.ro, puteti descarca si rula antidotul gratuit AntiNimda.

Dialog a lansat sase noi aplicatii WAP
Operatorul de telefonie mobila Dialog a lansat, cu ocazia targului IFABO 2001, sase noi aplicatii WAP. Dintre acestea, trei sunt aplicatii in premiera pe piata romaneasca de telecomunicatii:
„prognoza meteo”, „rezervari de bilete la cinema” (numai pentru complexul Hollywood Multimplex din Bucuresti), „transport” (include toate traseele pentru transportul de calatori in Capitala, precum si date despre serviciile de taxi din tara), „restaurante” (informatii referitoare la adresele si specificele culinare ale restaurantelor). De asemenea, clientii companiei pot obtine informatii despre cabinete medicale, stomatologice, spitale, farmacii, cabinete veterinare precum si evolutia curselor de
Formula 1. Costul utilizarii serviciilor
Dialog WAP este de 0,09 dolari/minut.

Softure Bucuresti va inregistra anual peste 24.000 de domenii.ro
Producatorul de soft Softure Bucuresti a semnat un contract cu Romania National Computers Network (RNC), detinatoare a extensiei .ro, prin care se angajeaza sa inregistreze anual cel putin 24.000 de domenii Internet cu extensia .ro. Pentru a atinge cifra propusa, Softure va trebui sa inregistreze minimum 2.000 de domenii lunar. Conform contractului, compania nu va putea revinde domeniile .ro tertilor. Pretul unui domeniu inregistrat direct la RNC este de 61 de dolari, in timp ce prin partenerii acestuia scade pana la 45 de dolari. La ora actuala, peste 25.000 de domenii cu extensia .ro sunt inregistrate pe web-ul romanesc.
Din acestea, 10.000 sunt active.

Softwin propune realizarea Bibliotecii Scolare Virtuale de un milion de pagini
Compania de soft raspunde astfel unei initiative culturale de amploare, sub egida Ministerului Culturii si Cultelor, care are ca scop sa aduca pe Internet un fond de lucrari reprezentative pentru literatura romana. Prima demonstratie a fost facuta de compania Softwin cu ocazia deschiderii anului scolar 2001-2002. Intitulat Biblioteca Virtuala Metropolitana, proiectul propus de minister este un instrument destinat in primul rand studiului aprofundat al literaturii romane si in special bibliografiei scolare obligatorii. Demonstratia realizata de Softwin vine in completarea proiectului si propune realizarea unei Biblioteci Virtuale dedicate invatamantului, care sa contina aproximativ un milion de pagini pentru scolari, elevi si studenti, pana la sfarsitul anului 2003.