'Coaliţia pentru Dezvoltarea României este o formă de colaborare care s-a născut acum mai mult de un an de zile, este o formă de colaborare informală, nu este vorba de o structură juridică. Membri la ora actuală sunt 20 de asociaţii de business şi 17 membri asociaţi care au statut de observatori. Este vorba de o structură care este deschisă şi s-a născut din ideea de a îmbunătăţi dialogul cu Guvernul. Ne-am dat seama că sunt multe asociaţii de business care au ca mesaj asemănător ideea e de a avea o singură voce şi, pe cât este posibil, să facilităm dialogul cu Guvernul. Ne dorim să creăm o economie mai competitivă, o Românie mai competitivă şi acesta este un lucru în interesul tuturor', a afirmat Steven van Groningen, în calitate de reprezentat al CDR, la finalul ceremoniei de semnare a documentului 'Înţelegerea privind constituirea unei platforme de consultare între Guvernul României şi Coaliţia pentru Dezvoltarea României'.

Reprezentatul CDR a adăugat că investitorii, în multe cazuri, se confruntă cu 'un mediu care nu este întotdeauna predictibil, ceea ce nu este foarte de ajutor pentru creşterea economică'.

'România a făcut eforturi uriaşe pentru a crea un mediu stabil din punct de vedere macroeconomic. E important acum să creăm şi un mediu stabil şi predictibil din punct de vedere al legislaţiei. Sper că din dialogul pe care-l vom continua şi pe care-l finalizăm, dintr-un anumit punct de vedere, astăzi, să contribuim la un mediu care este mai predictibil. Unul din obiectivele pe care ni le-am propus este să creştem în trei ani de zile zece locuri în clasamentul de competitivitate aşa cum este făcut anual de OECD. Şi dacă vom continua cu dialogul aşa cum a avut loc în ultimele trei luni cred că este un lucru pe care-l putem atinge. Până atunci sper ca şi Coaliţia să crească, este o organizaţie inclusivă', a mai declarat Steven van Groningen.

Din partea Guvernului, alături de premierul Victor Ponta, au semnat acordul de colaborare cu Coaliţia pentru Dezvoltarea României ministrul de Finanţe, Ioana Petrescu, ministrul Economiei, Constantin Niţă, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, Florin Nicolae Jianu, ministru delegat pentru IMM-uri. Din partea CDR au semnat acordul cu Executivul Valeriu Nistor, preşedinte Camera de Comerţ Americană în România, Florin Pogonaru, Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România, Mihai Bogza, preşedinte Consiliul Investitorilor Străini şi Mihai Marcu, preşedinte Fundaţia Romanian Business Leaders. AGERPRES