Diana Șoșoacă a sunt la 112, iar un echipaj de poliție s-a prezentat direct în Parlament. Senatoarea a amenințat că va depune plângere pe numele Laurei Scîntei, dar şi împotriva unor membri ai staff-ului Senatului, acuzând că a fost agresată.

De menționat este faptul că, reacția senatoarei vine în contextul în care aceasta a avut o discuție aprinsă cu Laura Scîntei, de la PNL. Mai exact, se pare că reprezentanta liberalilor i-a reproșat Dianei Șoșoacă faptul că masca sa de protecţie e neconformă și i-a refuzat accesul în sala de ședință.

În acest context, Diana Șoșoacă a precizat că vrea să vadă legea care spune clar cum trebuie să arate o mască de protecție.

„Arătaţi-mi în legea 55 articolul care spune cum trebuie să arate o mască. Spune că trebuie să acopere gura şi nasul. A mea acoperă gura şi nasul. Plus că eu am adeverinţă care mă exceptează de la purtatul măştii. Mă lăsaţi să intru sau nu?”, a răbufnit Diana Şoşoacă.

Totodată, senatoarea a continua să insiste făcându-și loc pentru a intra în Parlament. „Asta este masca pe care o am. Daţi-vă la o parte că nu sunteţi dvs poliţist”, a mai spus Diana Șoșoacă.

Diana Șoșoacă a refuzat masca de protecție

Pentru ca întreg scandalul să ia sfârșit, senatoarei i-a fost oferită o mască de protecție regulamentară, însă aceasta a refuzat să o poarte, explicând că masca ei este conformă.

„Nu, eu nu port porcăria aia. Nu spune în legea 55 cum trebuie să arate o mască. Masca trebuie să acopere nasul şi gura, a mea acoperă nasul şi gura. Nu mă înteresează opinia dvs., d-na Scîntei”, a mai spus senatoarea.

Laura Scîntei i-a refuzat accesul senatoarei iar în acest context, aceasta a plecat, revenind în sală mai târziu alături de avocatul său. Totodată, Diana Șoșoacă a sunat și la 112, precizând că a fost lovită, dar și amenințată.

„Vă bateţi joc de votul românilor. Eu sunt un angajat al poporului. Acum încălcaţi legea şi Constituţia. Vreau să văd ordinul scris că nu am dreptul să intru în această şedinţă”, a mai spus Diana Şoşoacă.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea