Completul Curţi de Apel Bucureşti a acceptat recursul în cazul lui Sorin Ovidiu Vîntu, Liviu Luca, Octavian Ţurcan şi alţi şapte inculpaţi arestaţi în acest dosar.
Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a declarat luni la judecarea recursului la decizia prin care a fost arestat că cei vinovaţi de falimentarea Petromservice sunt salariaţii societăţii şi că Parchetul a cerut arestarea sa deoarece ţinta o reprezintă un zăcământ de resurse naturale de la Budureasa, în valoare de zece miliarde de euro.

"Eu sunt cel vânat, doar că de data aceasta miza a crescut. Miza este zăcământul de zece miliarde de euro de la Budureasa. Ofiţerii acoperiţi de la Parchet vorbesc cu omologii lor de la Tribunal şi sunt de acord – mandatul de arestare este sub masă", a declarat Sorin Ovidiu Vîntu în faţa judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti (CAB).

Acesta a încercat să demonteze toate acuzaţiile Parchetului şi a susţinut că Societatea Petromservice, la care el nu avea nicio funcţie, a fost falimentată de salariaţii ei.

"Eu sunt motivul acestei adunări", şi-a început Vântu declaraţia.

"În primul rând, Petromservice a fost falimentată de salariaţii ei, nu de Vîntu, Luca sau ceilalţi din boxă. Sfătuiţi de un avocat, zeci de mii de salariaţi au acţionat în judecată Societatea Petromservice, de aceea nu a mai putut funcţiona şi a fost nevoită să solicite falimentul, care a fost declarat de o instanţă de judecată’, a spus Vîntu.

El a susţinut că nu încasat ‘nici cinci bani’ de la Petromservice iar afirmaţia că ar fi fost consilier economic la această societate ‘nu este o descoperire a Parchetului’, deoarece el a făcut această afirmaţie ‘în glumă’, de mai multe ori, în public.

Vîntu a mai spus că dacă susţinerile Parchetului ar fi adevărate, directorul OMV austriac ar trebui să fie arestat, deoarece a cumpărat acţiuni de la companie la alt preţ decât cel al bursei.

"Aceasta este regula. Preţul acţiunilor diferă dacă se cumpără în număr mic de la bursă sau dacă se achiziţionează procente mari prin alte metode. Nu se pot cumpăra acţiuni de la bursă de către cineva decât prin nişte intermediari iar acea persoană trebuie să fie agreată de un consiliu naţional al valorilor mobiliare", a încercat Vîntu să demonteze acuzaţiile Parchetului privind infracţiuni economice transfrontaliere.

"Se poate să plec acasă, se poate să mă duc în arest, dar în acest caz ştiu de ce şi o să iau justiţia în mâinile mele", şi-a încheiat Vîntu cuvântul.