În ceea ce privește noul dosar în care este implicat Liviu Dragnea, Sorin Grindeanu susține că nu cunoaşte informaţii referitoare la acesta. El a mai adăugat că nu a văzut știrea, însă în cazul în care dosarul s-a trimis în judecată, cel mai probabil cei inculpați au fost deja informați.

Grindeanu a vorbit și despre vizita din Statele Unite, care a fost plătită din banii social democraților și a mai adăugat că a fost chemat de două ori în acest dosar, ca martor.

“Nu ştiu absolut nimic, n-am văzut ştirea. Dacă s-a trimis în judecată, înseamnă că au fost informaţi cei care sunt inculpaţi. (…) Nu comentez. Am fost împreună atunci în Statele Unite. Despre restul, e parte din dosar.

Am fost de două ori în calitate de martor audiat în acest dosar. Eu ştiu ce s-a plătit vizavi de deplasarea mea, s-a plătit de către partid avionul şi cazarea şi tot ce aveam”, a declarat Grindeanu, la Parlament.

Banii Guvernului au fost refuzați

Totodată, Sorin Grindeanu a mai adăugat că a refuzat să meargă în SUA pe banii Guvernului. El susține că în acea perioadă subvenția era destul de mare, iar invitația pe care a primit-o, a venit chiar din partea fostului lider al PSD.

“Ceea ce pot să vă spun de plătit este că am refuzat, totuşi aveam calitatea oficială atunci de prim ministru şi toate cheltuielile de deplasare nu s-au făcut de către Guvern, s-au făcut de către PSD, al cărui membru eram. (…) Era o perioadă în care exista… subvenţia cred că era mai mare, n-aş şti să vă spun (de unde au venit banii – n.r.), că nu eram trezorier al partidului. Eu am primit invitaţia de la Liviu Dragnea, cerându-mi să merg împreună cu el în Statele Unite”, a explicat Grindeanu.

În același timp, fostul premier a mai adăugat că a ajuns în Statele Unite “la o zi sau chiar două zile” după Liviu Dragnea, care avusese întâlniri anterior venirii lui.

“Erau evenimentele pe care le cunoaşteţi – cele legate de depunerea jurământului. Care a fost scopul vizitei domnului Iohannis în urmă cu un an? Să-şi pună o şapcă în cap? Era o chestiune de un moment important, în care depunea jurământul noul preşedinte al Statelor Unite”, a adăugat social-democratul.

Sorin Grindeanu a mai fost întrebat dacă vizita sa din Statele Unite a avut carcter oficial. În acest context, fostul premier a precizat că a fost o vizită ”semioficială”.

Totodată, acesta a negat faptul că Liviu Dragnea i-ar fi cerut să intervină pentru anumite contracte în domeniul militar: “Niciodată”. “Probabil voi fi audiat şi în instanţă”, a adăugat el.

De menționat este faptul că, reacția lui Sorin Grindeanu vine după ce fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un nou dosar, în care este acuzat de trafic de influenţă şi de folosire a influenţei sau autorităţii în legătură cu prezenţa sa la ceremonia de inaugurare a preşedintelui Donald Trump de la începutul anului 2017.