Suspendarea i-a fost cerută de preşedintele CCIR, Mihai Daraban, ca urmare a deciziei procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie de a dispune efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de acesta. 

Sorin Dimitriu, care este şi preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti, este urmărit penal de procurorii DNA pentru că a atestat, în mod nereal, că instituţia pe care o conducea îndeplinea condiţiile cerute de legislaţia Uniunii Europene pentru a putea obţine fonduri nerambursabile. 

El este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecinţe deosebit de grave, şi schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor europene, ambele în formă continuată. 

Potrivit unui comunicat al DNA, în contextul implementării a trei proiecte finanţate din fonduri europene, în 2009, Dimitriu, în calitate de preşedinte, a atestat, în mod nereal, că instituţia pe care o conducea îndeplinea condiţiile cerute de legislaţia Uniunii Europene pentru a putea obţine fonduri nerambursabile.

 AGERPRES