Cea mai bună camera foto premium: Sony Cyber-shot RX1

Prima cameră foto compactă care oferă utilizatorilor un sensor Full Frame de 35mm Exmor CMOS a primit din partea juriului TIPA distincția de “cea mai bună camera foto premium”. Echipată cu un obiectiv `Carl Zeiss Sonnar` T 35mm F2, camera Sony RX 1 oferă performața unui DSLR full-frame într-un corp compact și ușor, ce cântărește 428 grame. Sensibilitatea ISO a aparatului se situează între 100 – 25600 și dispune în plus de control manual intuitiv pentru diafragmă şi inele de focalizare. Cyber-shot RX1 poate înregistra clipuri Full HD la rate de 50p/60p sau 25p/24p (progresiv). O gamă variată de posibilităţi de compoziţie sunt oferite prin funcţiile Auto HDR şi D-Range Optimiser, fotografie de suport (Exposure, DRO sau White Balance) şi modul de fotografiere Auto HDR. Camera dispune, de asemenea, un indicator digital care arată dacă imaginea este echilibrată.

Cel mai bun obiectiv Mirrorless Expert: Sony E 10-18 mm

 Obiectivul ultrawide Sony 10-18mm oferă utilizatorilor o diafragmă luminoasă f/4 constantă pe toată plaja focală, cu o distanță focală de la 15 la 27mm. Cântărind doar 225 grame, obiectivul dispune de un sistem de stabilizare optică avansat, ce permite fotografierea din chiar și atunci când timpul de expunere este ridicat. Obiectivul ultrawide Sony 10-18mm este ideal pentru peisaje, fotografie de interior sau orice scenariu fotografic ce necesită un unghi larg de cuprindere.

Cea mai bună cameră video: Sony NEX-VG900

Ca o nouă dovadă a experienţei Sony în realizarea de camere full frame, NEX-VG900 a fost desemnată de juriul TIPA “cea mai bună cameră video”. Având la bază un senzor CMOS full frame Exmor HD de 24.3 megapixeli, NEX-VG900 poate înregistra în modurile Full HD 50p, 50i, 25p şi 24p, putând să redea înregistrarea video necomprimată prin ieşirea HDMI. Compatibil cu obiectivele cu montură Sony E-şi Sony A (cu ajutorul adaptorului LA-EA3), modelul VG900 dispune de un vizor electronic XGA OLED (2359k de puncte) care afişează în timp real ajustările făcute. Microfonul surround integrat, de tip Quad Capsule Spatial Array 5.1, înregistrează clar fiecare sunet, în timp ce adaptorul opţional XLR facilitează folosirea de microfoane profesioniste.