Numarul somerilor din Marea Britanie a crescut cu 164.000 de persoane in perioada iunie-august, ajungand astfel la un total de aproximativ 1,79 milioane si exista posibilitatea sa atinga doua milioane pana la sfarsitul acestui an.

Aceasta crestere a numarului de someri este cea mai mare din anul 1991 pana acum. In acea perioada, numarul persoanelor care solicitau ajutor de somaj a crescut cu 31.800 de oameni in perioada iulie-septembrie.

Mai mult, din totalul celor care au cerut ajutor de somaj in perioada iunie-august 2008, 122.000 de persoane au fost inregistrate numai in ultima luna a perioadei, ceea ce reprezinta un record din anul 1993 pana in prezent.

Primul ministru al Marii Britanii, Gordon Brown a refuzat sa comenteze cifrele publicate miercuri de cater un reprezentant al Bancii Angliei. Totusi, Brown a declarat ca va face tot posibilul pentru a nu lasa si mai multi angajati sa-si piarda locurile de munca. „Vom face tot posibilul pentru a ajuta crearea de locuri de munca si pentru a asigura stabilitatea acestora in economia britanica”, a declarat primul ministru.

Pe de alta parte, Alan Clarke de la banca BNP Paribas, sustinut si de alte voci din sectorul financiar-bancar, a declarat ca „Numarul somerilor creste alarmant si sunt abia primele zile ale acestui fenomen de crestere”.

Sursa: Times Online