Sindicatele sar la gâtul Premierului Florin Cîțu. Liderul Blocului Național Sindical, Dumitru Costin, l-a tras de mânecă pe președintele PNL, Ludovic Orban, cu privire la comportamentul și limbajul Prim-ministrului.

Costin a ținut să arate că sindicatele nu vor lăsa nesancționate derapajele șefului Guvernului la adresa lor.

Sindicatele sar la gâtul Premierului Florin Cîțu: ”Ne-a făcut hoți”

Premierul Florin Cîţu a transformat mişcarea sindicală din România într-o adunătură de hoţi în momentul în care s-a întrebat dacă este în regulă ca acele cotizaţii plătite de membrii de sindicat să fie luate automat din conturile oamenilor, a declarat, joi, preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), Dumitru Costin, în cadrul congresului organizaţiei sindicale pe care o reprezintă.

El s-a adresat preşedintelui PNL, Ludovic Orban, prezent online la eveniment.

“Ţin să vă transmit nemulţumirea întregului nostru congres faţă de acuzaţiile pe care le-a adus în ultimele două săptămâni domnul premier Cîţu, membru al partidului pe care cu onoare îl conduceţi, Partidul Naţional Liberal, un partid respectabil.

Este pentru prima oară în 30 de ani când un lider politic, cum este domnul Cîţu, a transformat întreaga mişcare sindicală într-o adunătură de hoţi”, a susţinut Costin.

Liderul de sindicat a precizat că afirmaţii de genul “luaţi banii oamenilor fără acordul lor” înseamnă hoţie, furt.

”Nu înţelege nişte mecanisme simple”

“Domnia sa, din păcate, nu înţelege nişte mecanisme simple, prevăzute în Constituţie şi în lege. Îi stăm la dispoziţie pentru a-l ajuta cu ABC-ul exercitării drepturilor şi atribuţiilor fundamentale ale lucrătorilor din România”, a continuat preşedintele BNS.

Costin i s-a adresat din nou lui Orban: “Am încredere, bazându-mă pe experienţa dumneavoastră, că veţi avea şi o discuţie internă la nivelul partidului. Suntem dispuşi dialogului, dar vom sancţiona orice tip de derapaj comportamental sau orice tip de încălcare a drepturilor fundamentale a lucrătorilor din această ţară”.

Vinerea trecută, premierul Florin Cîţu a declarat, întrebat despre protestul unor reprezentanţi ai poliţiştilor, că nu înţelege rostul acestor manifestaţii, pentru că veniturile rămân la nivelul anului 2020.

”Este în continuare criză economică”

El a adăugat că în 2021 nici în sectorul privat nu vor exista creşteri salariale, pentru că este în continuare o criză economică.

“Deci mi se pare necinstit faţă de ceea ce se întâmplă în sectorul privat ceea ce se întâmplă cu aceste proteste. În sectorul privat avem oameni care plătesc taxele, ne plătesc salariile şi totuşi au trecut printr-o perioadă dificilă şi merg mai departe”, a mai spus Cîţu.

Premierul a menţionat că este nevoie de o discuţie în societate despre faptul că liderii de sindicat sunt singurii care au rămas în funcţie de 30 de ani.

“Aş vrea să revin asupra acestor proteste. Aici cred că putem să avem o discuţie onestă noi în societate. Singurii oameni care au rămas în funcţie 30 de ani sunt liderii de sindicat. Este în regulă, în timp ce în restul societăţii se mai fac schimbări? Haideţi să mai discutăm şi despre această lege, să vedem cum ajung şi acele cotizaţii, sunt automat făcute din conturile oamenilor. Este ok să se ia automat din conturile oamenilor?”, s-a întrebat Cîţu.