Simona Halep va avea o misiune dificilă la TAS, dar mărturisirile lui Mouratoglou vor conta mult

Cazul Simona Halep ține trează atenția publicului în continuare, după ce Patrick Mouratoglou și-a asumat întreaga vină pentru scandalul de dopaj.

Cunoscutul ziarist american Ben Rothenberg a afirmat că declarațiile făcute de către Patrick Mouratoglou reprezintă „un pas mare”.

Americanul spune totuși că Simona Halep va avea oricum o misiune dificilă la TAS (Tribunalul de Arbitaj Sportiv de la Lausanne). Halep a contestat verdictul tribunalului Sport Resolutions de la Londra, care a suspendat-o din tenis pentru o perioadă de patru ani.

Rothenberg a subliniat faptul că Mouratoglou și-a recunoscut foarte târziu vina pentru că Halep a fost prinsă dopată. După cum se știe, francezul a recunoscut că i-a recomandat româncei suplimentul de colagen.

„Acesta este un pas mare și întârziat din partea lui Patrick Mouratoglou pentru a-și asuma vina pentru rolul său în testul doping pozitiv al Simonei Halep”.

Va reduce TAS pedeapsa?

În condițiile în care Simona Halep a contestat la TAS suspendarea de 4 ani dictată de ITIA, declarațiile lui Patrick Mouratoglou ar trebui luate în considerare de judecători.

Francezul și-a asumat întreaga vină pentru scandalul de dopaj în care este implicată Simona Halep. El a fost dur la adresa companiilor producătoare de suplimente.

Mouratoglou și fizioterapeuta Candice Gohier i-au recomandat româncei să adauge un supliment de colagen în nutriția ei. Academia francezului a apelat la serviciile unei firme obscure din Canada. Potrivit Simonei Halep suplimentul Keto Mct a fost contaminat cu Roxadustat.

Patrick Mouratoglou a declarat  că acest scandal uriaș i-a arătat cât de riscante sunt suplimentele alimentare.

„Mi s-au deschis ochii și am realizat că orice sportiv se poate contamina mâine, pentru că, aparent, acest lucru se întâmplă tot mai des. Suplimentele ar trebui să fie curate, dar se întâmplă să fie contaminate.

Vorbim despre cantități extrem de mici. Nu au niciun efect, dar se întâmplă să le ai în organism și să fii pozitiv la un test anti-doping. Asta e teribil, pentru că ești complet inocent, reputația ta e afectată”, a spus Mouratoglou pe Instagram.