Simona Halep, locul 3 WTA, a anunțat sâmbătă că s-a retras de la turneul de categorie WTA 250 de la Bad Homburg, cu premii de 235.000 de dolari. Informația a fost oferită inițial de o jurnalistă sportivă, ca apoi mesajul să fie confirmat de un anunț redactat de organizatori.

Halep renunță la încă un turneu

Simona Halep (29 de ani, 2 WTA) nu va mai mai participa la turneul WTA de la Bad Homburg, care începe săptămâna viitoare. Informația a fost furnizată de inițial de jurnalista Carole Bouchard, care a oferit detalii despre problemele Simonei. Se pare că Halep se confruntă în continuare cu dureri în zona gambei și nu a vrut să forțeze revenirea pe teren.

Informația a fost confirmată de organizatori

Ulterior, organizatorii turneului au confirmat la rândul lor că Halep nu va lua startul în competiția pe iarbă aflată la debut în circuitul  feminin. Jucătoarea română a luat această decizie după ce a constatat că nu este total refăcută după accidentarea suferită la Roma.

Simona spunea că este refăcută complet

Asta, deși la plecare, pe Aeroportul Otopeni, a dat asigurări că este complet refăcută. Ea nu a participat nici la conferinţa de presă programată sâmbătă, înaintea turneului care trebuie să înceapă luni.

Halep a suferit o ruptură musculară la gamba stângă, la 12 mai, în meciul din primul tur al turneului de la Roma, disputat cu germana Angelique Kerber. Din acest motiv, românca a ratat participarea la French Open, al doilea grand slam al anului.

Ea îşi propusese să debuteze în sezonul pe iarbă în Germania, unde a ajuns în această săptămână şi a început antrenamentele, şi apoi să participe la turneul de la Wimbledon, la care este deţinătoarea trofeului.

Sursă foto: Dreamstime