Simona Halep a câștigat două seturi ambele cu scorul de 6 la 1. Astfel, Simona Halep  îşi continuă evoluţiile foarte bune pe zgura pariziană.

Luni, Simona Halep a întâlnit-o a 12-a oară pe Carla Suarez Navarro. Cele două jucătoare se cunosc foarte bine, după atâtea partide jucate în circuit. Uneori, ele se mai antrenează împreună. Cu toate acestea, Halep a surprins-o pe sportiva spaniolă cu un „festival” al unghiurilor deschise, scrie news.ro.

Românca a trimis mingea alternativ pe laturile terenului, cu o cadenţă sufocantă pentru adversara ei, obligată să lovească mingea din mişcare şi din poziţii inconfortabile. Halep a avut puţine scăderi în joc, a servit bine, a returnat la fel de bine, a fost agresivă şi inteligentă, construindu-şi cu atenţie şi răbdare punctele şi surclasându-şi astfel rivala. Este adevărat că nici Carla Suarez Navarro nu a fost în forma ei obişnuită pe zgură, greşind foarte mult şi din poziţii favorabile. Însă este şi meritul jocului excepţional al Simonei Halep, care a obţinut prima victorie împotriva spaniolei pe zgură, din cinci întâlniri, cu cel mai clar rezultat înregistrat în meciurile dintre ele.

Finalista ediţiei 2014 a French Open a început cu break setul al doilea, apoi a condus cu 40-0. A urmat o uşoară scădere a nivelului de concentrare din partea româncei, iar spaniola a egalat cu rebreak. Halep şi-a ridicat imediat nivelul jocului şi a câştigat următoarele cinci ghemuri, punând capăt meiciului, cu 6-1, după puţin mai mult de o oră de joc.

În faza următoare, Simoan Halep va evolua cu învingătoarea din meciul Petra Martici (Croaţia), locul 290 WTA, venită din calificări – Elina Svitolina (Ucraina), locul 6 WTA şi cap de serie numărul 5, care se dispută la ora transmiterii acestei ştiri

Califcarea în sferturi este recompensată la Roland Garros cu 340.000 de euro şi cu 430 de puncte WTA.