Antrenorul Simonei Halep a luat atitudine după ce s-a spus că în pașaportul biologic al acesteia au fost identificate nereguli.

„Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului confirmă că jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost acuzată de o altă încălcare separată a Programului antidoping din tenis, în legătură cu nereguli în pașaportul său biologic de sportiv (ABP)”, a transmis ITIA.

Patrick Mouratoglou spune că pașaportul e complet normal

Acest mesaj l-a făcut pe Patrick Mouratoglou să reacționeze dur. El a spus că pașaportul biologic al campioanei de tenis este perfect în regulă.

„Pașaportul ei biologic este complet normal. Toți experții pe care i-am rugat să-l verifice mi-au confirmat asta. Atitudinea ITF este o nebunie. Justiția întârziată reprezintă interzicerea dreptului de a fi judecat”, a scris, pe Twitter, antrenorul francez.

Gică Hagi a sărit în apărarea campioanei noastre

În apărarea Simonei Halep a sărit și  Gică Hagi. Acesta a susținut că amânarea judecării cazului sportivei din România este inacceptabilă și că i se face o mare nedreptate jucătoarei de tenis.

„Nu e drept ce i se întâmplă, sub nicio formă. E inacceptabil, din punctul meu de vedere. Ea trebuie să aibă putere, pentru că e o sportivă puternică. Din păcate, și de asta am zis că e inacceptabil tot ce se întâmplă pentru ea în momentul de față, e foarte greu. Trebuie să aibă liniște, să se ridice, să fie puternică și, bineînțeles, că o să iasă din asta”, a declarat, pentru Știrile PRO TV, fostul mare fotbalist.

ITIA a cerut o nouă amânare a audierii

Amintim că ITIA a cerut o nouă amânare a termenului la care Halep ar fi trebuit să fie audiată, după ce jucătoarea de tenis a fost acuzată de „nereguli în pașaportul său biologic”.

„Încă o dată sunt devastată. ITF (ITIA) a amânat audierea mea pentru a treia oară, cu încă o lună! Aştept să fiu judecată încă din octombrie. În decembrie, am putut, mulţumită experţilor, să demonstrez că suplimentele alimentare pe care le foloseam au fost contaminate, motiv care a cauzat testul pozitiv. Am cerut, confirm regulamentului antidoping, o audiere rapidă: e dreptul meu, e scris în regulament! Din nefericire, ITF (ITIA) a amânat audierea mea de trei ori”, a reacționat la auzul veștii, Simona Halep.