Simona Halep are timp să călătorească acum ca turistă, după ce ani și ani a fost nevoită să trăiască prin aeroporturi, între două avioane, încercând să ajungă la timp pe la turneele din tenis. Românca și-a luat o scurtă vacanță dar înainte să plece din România a fost surprinsă alături de Amme, o cunoscută influenceriță.

Totodată, sportiva i-a transmis „La mulți ani!” mamei sale, Tania Halep, a cărei aniversare este joi, 1 iunie.

Fostul lider WTA a anunţat în urmă cu o săptămână că audierea sa în cazul de dopaj din cauza căruia este suspendată de mai multe luni a fost amânată, la solicitarea Agenţiei Internaţionale de Integritate a Tenisului (ITIA).

Justiția amânată …

Simona Halep susţine că prin amânările repetate care o fac să nu poată participa la turnee ITIA distruge nu doar reputaţia ei, ci şi pe ea ca jucătoare. „Justiţia amânată înseamnă dreptate refuzată”, a menţionat Simona Halep.

Tot joi, aceasta a publicat pe rețelele sociale o fotografie în care apare alături de mama ei, cu mesajul „La mulți ani, dragă mamă!”.

Simona Halep este suspendată provizoriu din 7 octombrie 2022, după un test pozitiv cu roxadustat la US Open, iar recent a solicitat ca dosarul ei de dopaj să fie finalizat cât mai repede. Mai mult sportiva a acuzat ITIA că tergiversează fără motiv audierea ei de către Sport Resolutions, un tribunal independent din Londra, mai ales după o nouă cerere de amânare.

Lucescu jr. o apără pe Simona

Miercuri, 31 mai 2023, Răzvan Lucescu, antrenorul de fotbal de la PAOK Salonic, a vorbit despre scandalul de dopaj în care este implicată Simona Halep, făcând o paralelă cu Pep Guardiola, actualul antrenor de fotbal de la Manchester City, care a fost acuzat de dopaj în urmă cu 12 ani, fiind suspendat timp de șase luni.

„Nu o cunosc pe ea (n.r. pe Simona Halep), nici nu am urmărit foarte atent ceea ce s-a întâmplat, dar, privind din afară, mi se pare că este o situație absolut tâmpită, nefericită. Intru într-un subiect pe care nu îl stăpânesc, dar, ca om, sunt convins că nu ar fi făcut niciodată asta.

I s-ar fi putut întâmpla pentru că sunt multe lucruri care se pot lua în calcul și reacții ale organismului – fără să fi consumat absolut nimic, dar organismul să producă anumite substanțe… Se poate întâmpla și este o situație total nefericită. Nu cred că cineva ar fi vrut să îi facă rău intenționat.

I s-a întâmplat lui (Pep) Guardiola în 2001, la Brescia, când a fost oprit pe motiv de dopaj și a fost suspendat pe șase luni. A dus o luptă acerbă împotriva celor de la doping, chiar și după ce a abandonat fotbalul, și, într-un final, a câștigat. A vrut să demonstreze că nu s-a dopat, că a fost o situație nefericită, și a reușit”, a declarat, miercuri, Răzvan Lucescu într-un interviu acordat pentru ProSport.