Publicaţia The Daily Iowan sare în apărarea Serenei Williams, căreia organizatorii de la Roland Garros i-au interzis să mai poarte celebrul costum negru care i-a adus porecla de "Catwoman", şi o dă ca exemplu negativ pe lidera WTA, despre care spun că poartă fuste scurte

Jurnaliştii americani îi acuză pe oficialii de la French Open că sunt "sexişti şi rasişti".

"Giudicelli (directorul de la Roland Garros, n.r.) a spus că acel costum, purtat de Serena, a fost o lipsă de respect pentru joc. Cum aşa? Este lipsit de respect pentru că Williams este o femeie cu forme? Pentru că este o femeie de culoare cu forme? Cum poate fi acel material din spandex mai lipsit de respect pentru integritatea tenisului decât fustele scurte purtate de românca Simona Halep sau de alte jucătoare? Williams îşi acoperă cu siguranţă mai multă suprafaţă din corp cu acel costum, în comparaţie cu fustele scurte purtate de alte jucătoare", au scris cei de la The Daily Iowan, potrivit digisport.ro.

Reacţia celor de la The Daily Iowan vine după ce Bernard Guidicelli, şeful Federaţiei Franceze, a anuţat că Serena Williams nu va mai putea juca în echipamentul său controversat la ediţia viitoare a turneului de la Roland Garros.


Te-ar putea interesa și: