Simona Halep ar putea participa la US Open 2023, însă şansele pentru un verdict favorabil sunt minime

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, susține ferm că Simona Halep ar trebui să participe la US Open 2023, în cazul în care va primi o decizie favorabilă din partea judecătorilor, însă, din punctul său de vedere, sunt şanse mici să scape fără nicio suspendare.

Potrivit spuselor sale, dacă nu ar primi nici măcar un an de suspendare, Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (International Tennis Integrity Agency – ITIA) riscă să-şi afecteze imaginea.

„Perioada până când se pot înscrie jucătorii la US Open este una, şi apoi mai este o perioadă în care jucătorii se pot retrage. Dacă perioada sau ziua, ca termen limită de retragere, este după hotărârea lor, să presupunem că cei care au suspendat-o provizoriu pe Halep acum, vor da verdictul până va fi acea zi de retragere.

Deci ea trebuie să fie înscrisă, ca să poată participa. Primii jucători automat sunt înscrişi la competiţiile acestea mari. Ea este automat trecută pe listă. Dacă mâine dau verdictul, că perioada de suspendare s-a încheiat, şi ea poate juca, ea trebuie să fie înscrisă.

Cred că sunt şanse minime. Cei care au suspendat-o provizoriu, vor da cu siguranţă cel puţin un an de suspendare. Pentru că ei sunt la început, îşi vor da cu firma în cap, în cazul în care vor constata că Simona este nevinovată. Cu siguranţă vor fi daţi în judecată, pentru prejudiciu de imagine, pentru lipsă de activitate. Ei îşi vor lua toate măsurile de siguranţă. Indiferent ce vor constata, îi vor da minim un an, ca să iasă ei bine.

Noi, care am fost alături de ea, şi am ştiut ce fel de om este, eu cel puţin aş fi băgat mâna-n foc pentru ea, sigur că spunem că ar fi normal să joace la US Open. Dar nu suntem noi cei care hotărâm. Sunt luni de aşteptare, asta te omoară.

Nu ştie nimeni de ce se întârzie. Ei nu sunt siguri. Dacă erau, şi puteau lua o hotărâre imediată, imediat ar fi luat-o. Sunt zece luni deja…în zece luni să nu fi în stare să iei o hotărâre. Nu am vorbit cu Simona. E super stresată. Măcar dacă i-ar fi dat verdictul. Aşteptarea asta este îngrozitoare. Să stai într-un stres permanent”, a declarat el într-un interviu acordat pentru Antena Sport.

Simona Halep ar putea primi verdictul săptămâna aceasta

Potrivit presei germane, jucătoarea de tenis ar putea primi verdictul săptămâna aceasta.

„Verdictul în cazul de dopaj al Simonei Halep este iminent. Potrivit informațiilor, o decizie în ceea ce este, probabil, cel mai mare caz de dopaj din istoria tenisului, verdictul este iminent.

O decizie poate fi anunțată cel mai curând săptămâna viitoare”, scrie într-un articol publicat de revista germană de sport Sportschau.