Sfântul Ioan 2021. Mesaje, urări și felicitări de Sf. Ioan. La mulți ani Ion, Ioana, Nelu și Oana!

Joi, 7 ianuarie, este o mare sărbătoare în Calendarul creştin-ortodox: Soborul Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul. Este totodată şi ziua în care peste 2 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica.

În ţara noastră sunt peste 1,3 milioane de bărbaţi care poartă acest nume sau derivate ale lui şi peste 650.000 de femei, arată datele de la Direcţia pentru evidenţa persoanelor şi administrarea bazelor de date din România.

Dintre prenumele masculine cel mai întâlnit este Ioan – 464.046. Se întâlnesc, de asemenea, prenumele Ion – purtat de 355.398 de români, Ionel – 137.827, Ionică – 4.539, Ioniţă – 1.973, Ionuţ – 355.244, Ivan – 6.597, Jan – 4.671, Jean – 3.530 şi Nelu – 20.741.

În rândul femeilor, cel mai întâlnit este prenumele Ioana – 387.913, dar şi Ionela – 147.378, Ionelia – 6.789, Ionica – 19.488, Ionuţa – 577, Jana – 4.963, Nela – 10.957, Oana – 72.232 sau Onuţa – 134.

Care sunt cele mai frumoase mesaje pe care le puteţi transmite rudelor sau prietenilor care poartă acest nume?

Cu ocazia sărbătorii zilei tale de nume, îți doresc multă sănătate, fericire și tot binele din lume. Să ai parte numai de zile senine și însorite! La mulți ani, Ion/Ioana!

Fie că din această zi sfânta, în drumul lin al vieții tale să răsară mereu câte-o rază de soare care să-ți aducă fericire și bucurie. La mulți ani de Sfântul Ioan!

De ziua numelui tău, îți doresc tot binele din lume, noroc, fericire și sănătate, de toate să ai parte! La mulți ani, Ioane!

Sfântul Ioan 2021. Mesaje, urări și felicitări de Sf. Ioan. La mulți ani Ion, Ioana, Nelu și Oana!

Un ocean de sănătate / Un munte de noroc / Un camion cu bani / Și un sincer: La mulți ani, Ioane!

Întocmai că Sfântul Ioan, al cărui nume îl porți, învață să ierți, să fii mai bun, mai înțelept, să mă ierți când greșesc și să mă înveți să fiu, la rândul meu, un om mai bun. La mulți ani de Sfântul Ioan!

La mulți ani cu veselie / Sănătate pe vecie / Casa plină de bucate / Dragoste pe săturate / Bani la greu / Noroc cu carul / La mulți ani și sus paharul! La mulți ani, Ion/Ioana!

Îl sărbătorim pe Sfântul Ioan și te sărbătorim pe tine! Îmi doresc să fii mereu așa, blând, bun și drăguț cu toți cei din jurul tău. Ești un prieten de nădejde și un adevărat om. Iartă, iubește și trăiește frumos cu cei din jurul tău. La mulți ani!

Sfântul Ioan 2021. Mesaje, urări și felicitări de Sf. Ioan. La mulți ani Ion, Ioana, Nelu și Oana!

Din mici crenguțe de brad, din flori și din iubire, ți-am împletit un “La mulți ani” aducător de fericire! La mulți ani, Ion/Ioana!

Păstrează-ți sufletul tânăr și bucură-te neîncetat, pentru mine rămâi un prieten de nădejde și un om de valoare! Fie că lumina Sfântului Ioan să ne lumineze viețile și mintea mereu! La mulți ani!

Sănătate, frumusețe, vise, adevăr, încredere, iubire. De aceste lucruri să ai parte de ziua ta și în zilele ce vor urma! La mulți ani de Sfântul Ioan!

Îți doresc să mergi pe un drum numit viață, să te împiedici de un ciob numit noroc, să cazi într-o prăpastie numită fericire și să culegi o floare numită iubire! La mulți ani!

Sfântul Ioan 2021. Mesaje, urări și felicitări de Sf. Ioan. La mulți ani Ion, Ioana, Nelu și Oana!

UPDATE: Potrivit Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date, sunt peste 1,3 milioane de bărbaţi care poartă acest nume sau derivate ale lui şi peste 650.000 de femei.