Azi constatăm că diferența între ceea ce se spune la noi și ceea ce este în conștiinta unora este departe de a fi măcar apropiat ca semnificație de ceea ce se întâmplă în alte culturi, în alte țări.

Noi, toți, ne dorim atenție, toți avem nevoie de resurse pentru a supraviețui. Și agricultura are aceste nevoi acum: nevoia de atenție și de recunoaștere a importanței și nevoia de resurse.

Pe plan guvernamental, între toate domeniile, agricultura este lăsată pe ultimul loc.

Ce facem cu ceea ce avem? Folosim sau lăsăm de izbeliște? În loc să găsim căi prin care să folosim potențialul la maximum, lăsăm să se ducă la vale totul, din necunoaștere, din neștiință, din neputință, din prostie…??

Avem nevoie de fapte, nu de planuri pe termen lung…sau foaaaaarte lung! Noi azi suntem aici, mâine, nu se știe!

Cu resurse puține, cu secetă, cu inundații, însă cu oameni care vor să muncească! Cu oameni care caută soluții pentru pământul lor!!! Pentru pământul acestei țari!!! Nu al alteia!!!

Guvernul nu consideră agricultura prioritate zero pe motiv că nu ar trebui sprijinită de stat! FIECARE, pe cont propriu, s-ar putea traduce printre rânduri! Atunci de ce vine statul și te taxează cum vrea? El are doar drepturi, nu și responsabilități?

De ce folosește jumătăți de măsură, incompetența dusă la rang înalt, meschinărie, aroganță, lipsa de comunicare?

Agricultura – fără a spune cuvinte mari – masa omului de zi cu zi, cea fără de care omul, țara nu există, are nevoie să fie printre primele locuri, nu la coada listei!

Agricultura reprezintă viitorul!

Pentru asta însă, e nevoie de oameni curajoși, pricepuți, persuasivi, competenți, eficienți care știu și pot comunica și îi pot face să înțeleagă pe cei care se fac că nu înțeleg, sau nu vor, că sectorul agricol este o prioritate economică!!!

În vreme de război se ardeau câmpurile și se otrăveau fântinile pentru a cuceri o țară!

Azi, câmpurile sunt arse de secetă, iar fântânile au secat, iar ROMÂNUL suferă…

Suferă pentru că țara lui, grânarul EUROPEI, a ajuns la mâna străinilor, a celor cărora nu le pasă și nu au curaj să spună că nu se pricep la agricultură.

Se pune întrebarea: ce facem în continuare? Luăm poziția ghiocelului sau alegem calea statelor cu agricultura dezvoltată ? Agricultura are nevoie de susținere, așa cum ea susține! Ajutați producătorii agricoli, consumați produse românești și așa veți ajuta țara asta minunată în care trăim! O creștere a consumului de produse agroalimentare va sprijini ieșirea din criză a economiei, dar numai dacă românii vor consuma produse autohtone. Dacă se va stimula consumul din importuri, nu vom obține mai nimic!!!

Așadar, gândiți-vă de două ori înainte de a plăti un produs! Dacă veți cumpăra de la producătorii noștri, aceștia își vor continua activitatea, vor fi locuri de muncă, vom avea bani pentru sănătate și educație și, nu în ultimul rând, îl vom apropia mai mult pe țăran de consumatorul român!