Astfel de vizite ale şefului Mossadului sunt de obicei secrete. Însă, de data aceasta, informaţia a fost divulgată ‘accidental’ de către preşedintele Comisiei de informaţii din Senatul american, Dianne Feinstein, în cursul audierii principalilor responsabili ai serviciilor americane de informaţii. Ulterior, televiziunea israeliană a anunţat că, în cursul vizitei sale în SUA, şeful Mossadului a abordat şi posibilitatea ca Israelul să atace unilateral Iranul.

Preşedintele statului evreu, Shimon Perez, a reafirmat marţi că ‘nu trebuie exclusă nici o opţiune împotriva programului prin care Iranul încearcă să se doteze cu arme de distrugere în masă’.

În luna octombrie, mass-media israeliană relata că primul ministru, Benjamin Netanyahu şi ministrul Apărării, Ehud Barak, erau favorabili declanşării unei acţiuni militare împotriva Iranului, dar serviciile de informaţii israeliene, printre care şi Mossadul, se opuneau unei astfel de operaţiuni.

În cursul audierii la Comisia de Informaţii din Senatul american, James Clapper, directorul naţional al serviciilor de informaţii americane (DNI), a declarat că Israelul vede în aspiraţia Iranului de a obţine arme nucleare o ‘continuă ameninţare’ în plan regional şi internaţional.
SURSA: Agerpres