Stickley se ocupă cu testarea sistemelor de securitate. Băncile, instituțiile de stat și afacerile private îl angajează pentru testarea măsurilor de securitate.

Pentru a jefui o bancă, el se deghizează în om de serviciu. Angajații băncilor îi cred povestea și îl escortează în birourile lor și în zona seifurilor. Odată ajuns înăuntru, el plasează dispozitive wireless și fură codurile cardurilor de credit, datele bancomatelor, conturile bancare și numerele de securitate socială, și alte date personale.

Una dintre costumațiile sale favorite este cea de pompier. „Am intrat pe Internet și am comandat niște ecusoane de pompieri. Am câte unul pentru fiecare stat. Nimeni nu citește ce scrie pe aceste ecusoane“, spune Stickley.

Poartă uniforme autentice cumpărate de la magazinele de specialitate. Pentru a-și întregi acoperirea, își pune o stație de emisie-recepție la curea și pe unul dintre angajații săi să stea afară cu o altă stație. Angajatul transmite prin stație discuțiile sustrase de pe frecvențele utilizate de poliție.

Ulterior se poate strecura cu ușurință prin birourile oamenilor și instalează micile dispozitive care înregistrează fiecare apăsare de tastă.

„Încercăm totodată să intrăm în rețea, din birourile în care dețin porturi libere. Atașăm un dispozitiv wireless, după care putem sta afară în parcare să le spargem rețelele informatice“, spune acesta.

Folosește și alte uniforme. Cea de angajat la deratizare este o altă costumație care funcționează, spune Stickley. Ceea ce face nu este ilegal. Înainte să jefuiască o bancă obține toate permisele necesare. Dar angajații băncii și polițiștii care răspund de acele zone nu au informații despre ce urmează să se întâmple. Ar vrea să îl poată identifica și să îl oprească, dar îngrijorător este că nu reușesc niciodată.

În cei 20 de ani de când practică această meserie nu a fost prins niciodată. A fost cât pe ce odată, când o echipă de curățenie a devenit suspectă și a fost anunțată poliția. El a bătut atunci la ușă fluturând un ecuson fals pentru a fi lăsat înăuntru. „Oamenii cred că hackerii dau spargeri numai prin intermediul tehnologiei, dar nu e mereu așa. Criminalii fură în cel mai ușor mod cu putință“, menționează Stickley. Cu alte cuvinte, se deghizează în pompieri și intră direct în bănci.

SURSA: Business Insider