Într-un interviu acordat pentru FocussPress primarul orașului Ovidiu, George Scupra a vorbit într-un interviu despre posibila plecare a lui Gică Hagi și al academiei sale din oraș, dar și despre afacerile pe care Hagi și Simona Halep le dețin în localitate.

Potrivit acestuia, cei doi mari sportivi au deja proiecte în derulare în localitate. Mai exact, Gică Hagi  a cumpărat în urmăcu un an 5 hectare și se extinde pe această suprafață.

La rândul ei, Simona Halep a investit și ea în Ovidiu. Potrivit edilului, sportiva este în stadiul de obținere al autorizației de construire, urmând ca lucrările să fie demarate în cel mai scurt timp. În ceea ce privește proiectul, Scupra susține că este vorba despre o cramă.

„Gheorghe Hagi a cumpărat acum un an de zile, din privat, aproximativ 5 hectare şi se extinde pe această suprafaţă, iar Simona Halep a investit în Ovidiu, în satul Culmea, şi în acest moment este în stadiul de autorizaţie de construire, aşa că în cel mai scurt timp probabil că va demara şi lucrările. Are deja o plantaţie de viţă-de-vie, alta urmează şi îşi va construi o cramă”, a declarat George Scupra, pentru sursa citată.

În ceea ce privește posibilitate plecării lui Gică Hagi de la Ovidiu, edilul neagă acest lucru.

Gică Hagi, investiții pe bandă rulantă la Ovidiu

„Nu l-am pierdut pe Hagi. El este un apropiat al comunităţii noastre, este cetăţean de onoare. Businessul lui este în Ovidiu şi va fi, în continuare, în oraşul Ovidiu şi e bine că mă întrebaţi, pentru că şi locuitorii trebuie să înţeleagă foarte clar.

Vorbim de două lucruri total diferite, separate: Farul, echipa care joacă în Liga I şi este foarte bine că este aşa şi ne bucurăm că este aşa, Dobrogea avea nevoie de o echipă şi un brand puternic, şi, pe de cealaltă parte, vorbim despre Academia Gheorghe Hagi, şcoala Gheorghe Hagi, pepiniera de copii talentaţi, care în continuare se află în Ovidiu şi se va afla în Ovidiu. Sunt două entităţi juridice separate”,  a spus el.

Totodată, acesta a mai subliniat faptul că Academa Gheorghe Hagi își continuă activitatea și se și extinde, fostul sportiv semnând deja autorizățile pentru următoarele lucrări. El a mai precizat că în plan sunt șapte terenuri de fotbal, urmând să fie construit și un ”stadion serios la Constanța”.

Acesta a mai menționat că jucătorii ”produși” de Hagi pot ajunge chiar și la Steaua, Dinamo, dar și la alte echipe din țară, dar și din lume.

Academia Gheorghe Hagi îşi continuă activitatea aici şi nu numai că îşi continuă activitatea aici, dar se şi extinde. Sunt semnate deja autorizaţiile, sunt lucrări în curs, Hagi mai construieşte în oraşul Ovidiu încă șapte terenuri de fotbal. Pentru o perioadă mai scurtă sau mai lungă de timp, să vedem, joacă în Divizia I la Ovidiu, până când se va termina sau când se va face un stadion serios la Constanţa.

Dar, până atunci, chiar şi în cupele europene, dacă va fi cazul, va juca la Ovidiu. Iar la final, dacă acest lucru frumos se va întâmpla pentru judeţ, şi o să ajungem să avem stadion şi la Constanţa, să ştiţi că Academia îşi va continua activitatea în oraşul nostru şi Academia este gândită pe un principiu serios şi sănătos, pentru că este vorba şi de o afacere: Hagi produce jucători pe care îi duce la echipa mare atunci când este cazul, dar la fel de bine pot ajunge la Steaua, la Dinamo, la orice echipă din ţară şi din lume.

Acesta este bussinesul şi pepieniera care se întâmplă la Ovidiu, iar Farul, sigur că joacă în Liga I şi ne bucurăm pentru asta”, a declarat primarul pentru FocussPress.