La locuința lui Anghelescu din municipiul Buzău a avut loc și o percheziție, desfășurată sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice a Poliției Române într-un dosar de evaziune fiscală, potrivit unor surse judiciare.

Horațiu Anghelescu, care este și președintele Asociației Pro Democrația Buzău, a fost dus pentru audieri la sediul IPJ Buzău, iar de la locuința sa au fost ridicate mai multe documente, potrivit surselor menționate.

În dosarul respectiv este vorba de operațiuni fictive cu cu materiale de construcții, achiziții și prestări de servicii, au mai precizat sursele judiciare.

Polițiștii buzoieni efectuează joi dimineață 27 de percheziții la locuințele unor persoane și la sediile unor firme din trei județe și din municipiul București, bănuite de evaziune fiscală.

'Activitățile se desfășoară la locuințele unor persoane și la sediile unor societăți comerciale din județele Buzău, Vrancea, Suceava și din municipiul București. Din cercetări a reieșit că, în perioada 2012 — 2014, patru persoane, având calitatea de administratori ai unor societăți comerciale, ar fi constituit un circuit infracțional în vederea eludării obligațiilor fiscale datorate bugetului de stat. Circuitul ar fi avut la bază un sistem financiar-bancar fraudulos, în care ar fi fost angrenate societăți comerciale controlate de către persoanele bănuite', se precizează într-un comunicat de presă transmis de IPJ Buzău.

Potrivit sursei citate, cei în cauză, prin acțiuni circumscrise evaziunii fiscale, ar fi dispus înregistrarea în contabilitatea societăților implicate în circuitul infracțional a mai multor achiziții și livrări de bunuri și servicii, deducând ilegal T.V.A și diminuând artificial impozitul pe profit, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind estimat la peste 360.000 de lei.

Polițiștii pun în aplicare 15 mandate de aducere, iar la activități participă și polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Buzău, Vrancea, Suceava, precum și ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, cercetările urmând să fie continuate în cauză, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău.

Anchetatorii au greșit adresa fostului secretar de stat Horațiu Anghelescu și au intrat în casa unei femei de 67 de ani

Anchetatorii care au efectuat joi o percheziție imobiliară la domiciliul fostului secretar de stat Horațiu Anghelescu au întârziat aproape o oră după ce au greșit adresa imobilului, aceștia intrând inițial în casa unei femei de 67 de ani.

Potrivit unor surse judiciare, polițiștii au intrat inițial în imobilul unde locuia bătrâna, efectuând percheziția.

"Perchezițiile urmau să se efectueze pe strada Alexandru Sahia la numărul 10A și nu la 10. Bătrâna a explicat că nu are vreo legătură cu persoana percheziționată și abia după aproape o oră polițiștii și-au dat seama că au greșit adresa", au mai precizat sursele citate.

În context, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Buzău, Doinița Mihalache, susține că "este o problemă de cadastru, ambele adrese fiind corecte".

"Pentru fiecare locație în parte există mandate de percheziție, dar adresele respective nu sunt individualizate din punct de vedere cadastral. Poliția a avut mandate de percheziție pe baza datelor obținute de la cadastru atât la numărul 10, cât și la 10A", a mai declarat Doinița Mihalache.

AGERPRES