Se deschid înainte de 15 martie! Lia Olguța Vasilescu face anunțul mult așteptat

Fostul ministru al Muncii a anunțat că șantierele pot fi deschise înainte de 15 martie, având în vedere vremea bună. Lia Olguța Vasilescu a precizat că se lucrează la repararea covorului asfaltic în zona centrală dar și la asfaltarea anumitpr străzi din cartierele mărginașe.

”Vremea bună ne permite deschiderea șantierelor înainte de data de 15 martie. Se lucrează la repararea covorului asfaltic pe mai multe străzi din zona centrală (Pictor Barbu Iscovescu, Crișan), în zona Spaniei -Nanterre și pe Doljului, dar și la asfaltarea unor străzi din cartierele mărginașe (Emil Racoviță și Târgului).”, arată fostul ministru.

Lucrările au fost verificate

Primarul Craiovei a mai spus că a efectuat joi o vizită pe șantierul de pe Calea București. Lia Olguța Vasilescu a povestit ce schimbări vor avea loc în centrul orașului.

”Astăzi am verificat și lucrările de pe Calea București, unde se vor reface aleile pietonale, scările cu tot cu parapetele de siguranță, spațiile de joacă și zona verde, se va schimba sau reabilita mobilierul urban, se vor îngropa cablurile, fiind deja in consultare publică și un regulament pentru fațadele blocurilor și spațiilor comerciale.”, mai arată aceasta

Reabilitarea școlilor

Lia Olguța Vasilescu a vorbit și despre reabilitarea școlilor a precizat ce își propun autoritățile locale pentru instituțiile de învățământ care nu au teren de sport.

”Suntem aproape de finalizare și cu reabilitarea în integralitate a școlii 22, precum și cu construirea unei baze sportive destinate tuturor copiilor care vor dori să joace fotbal sau baschet după programul școlar, aceasta fiind separată de baza sportivă a școlii.

Ne propunem ca, în toate unitățile școlare unde terenul este suficient de mare, să creăm o zonă pentru mișcare în aer liber, delimitată cu gard, astfel încât copiii să poată juca sporturi de echipă și după încheierea programului școlar. În acest sens, școala aflată lângă Parcul Puskin va deveni prima unitate de învățământ cu un teren de sport deschis non stop.”, scrie primarul Craiovei și fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, pe pagina sa de Facebook.