Circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă. CNADNR îi avertizează pe participanţii la trafic că trebuie să respecte semnalele agenţilor de poliţie rutieră în vederea prevenirii ambuteiajelor. De asemenea, conducătorii auto trebuie să adapteze viteza de deplasare la condiţiile meteo-rutiere existente şi să echipeze vehiculele adecvat (cauciucuri de iarnă, lanţuri, lopată).
Ce rămâne închis
Un număr de 22 drumuri naţionale şi Autostrada Bucureşti – Constanţa rămân închise, însă multe dintre aceste drumuri ar putea fi deschise, cu restricţii de tonaj, a anunţat sâmbătă, Cristian Andrei, director de întreţinere în Compania Naţională de Drumuri /CNADNR/, cu ocazia Comandamentului de iarnă de la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii. ”Multe din cele 22 de drumuri naţionale vor fi redeschise în cursul zilei, cel mai probabil cu restricţii. În perioada imediat următoare se vor produce ploi care, asociate cu temperaturi negative la nivelul solului, vor produce polei pe reţeaua de drumuri. Vom acţiona cu material antiderapant pentru ca circulaţia să se desfăşoare în siguranţă”, a precizat reprezentantul CNADNR, citat de Agerpres.

În ceea ce priveşte circulaţia pe calea ferată, patru linii de cale ferată sunt închise, iar 35 de trenuri sunt anulate, în special trenuri cu rang personale pe rute nesolicitate, iar echipele CFR acţionează cu 148 mijloace pentru deszăpezirea celor zece secţii de circulaţie închise la această oră.
”Sunt anulate 35 de trenuri, patru secţii feroviare sunt închise, pe relaţiile Urziceni – Slobozia, Bucureşti Sud – Olteniţa, Chiajna – Jilava şi Ploieşti Sud – Urziceni.Nu se înregistrează întârzieri semnificative la trenurile interne, doar la cele internaţionale, acestea având la intrarea în ţară întârzieri de peste 300 de minute ”, a declarat Adrian Vlaicu, consilier la CFR Călători.
Reprezentanţii MTI au anunţat că circulaţia pe aeroporturile din România se desfăşoară normal. ”Toate aeroporturile sunt deschise traficului aerian, la Aeroportul Henri Coandă avem o întârziere. De asemenea, se înregistrează trei întârzieri la Aeroportul din Băneasa. Echipele intervin pe toate aeroporturile pentru a asigura desfăşurarea traficului în condiţii optime ”, a precizat Claudia Vârlan, director general Autoritatea Aeronautică Civilă Română /AACR/.

În domeniul naval, la ora 9.00, erau închise: Portul Midia şi Portul Medgidia, Canalul Poarta Albă – Midia Năvodari şi Canalul Bara – Sulina. De asemenea, patru nave de pasageri sunt blocate la kilometrii 312 şi 313.
”Rămân în continuare închise cursele de persoane pe rutele: Crişan – Carorman, Crişan – Mila 23, Tulcea – Periprava, Tulcea – Sf. Gheorghe şi Tulcea – Sulina. După ora 10.00 începem unele curse între Tulcea şi Sulina, până la reluarea circulaţiei, pentru a asigura aprovizionarea cu alimente şi apă a locuitorilor din zonele respective”, a spus Mircea Staicu, secretar general adjunct în Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii.