”Tarifele practicate în cadrul acestui program, de către hotelurile de la munte, vor fi neschimbate faţă de anii trecuţi, cu până la 50% mai mici”, spun reprezentanții FPTR. Astfel, prețurile pentru un loc pe un sejur de cinci nopţi, fără servicii de masă, sunt următoarele: la hotel, vilă, cabană de două stele – 161 lei, la trei stele – 259 lei, în timp ce la hotel sau vilă de patru stele ajunge la 368 lei. Locurile vor fi vândute tuturor categoriilor de turişti.

Până acum, în acest program s-au înscris 27 de structuri de cazare, fiind puse la dispoziţie aproape 700 de locuri pe serie. Locurile vor fi vândute în peste 44 de agenţii de turism din toată ţara, ceea ce înseamnă că în cele opt serii circa 5.600 de persoane vor putea să petreacă o săptămână la munte în condiţii avantajoase.

Altfel, la început de sezon, hotelierii din stațiunile montane au înregistrat pierderi uriașe din cauza lipsei zăpezii, însă lucrurile s-au schimbat în ultima perioadă. Potrivit FPTR, capacitatea de cazare în stațiunile montane era, la finalul anului trecut, de 45.427 locuri clasificate, însă pentru că se practică și cazarea în structuri neclasificate, numărul de locuri este mult mai ridicat acum, ajungând la 100 000 locuri nivelul întregii țări.

”Numărul mic de turiști și, implicit, încasărilor din segmentul de turism montan, din luna ianuarie, ne confirmă faptul că acest tip de turism este meteo dependent”, au mai spus reprezentanții FPTR. 

Te-ar putea interesa și: