autoritatile, respectiv Primaria Sectorului 5, au decis pe ultima suta de metri ca este momentul sa renoveze unitatea de invatamant.
Cadrele didactice spun ca, dupa ce ca decizia a fost luata intr-un moment in care era clar ca nu mai este timpul fizic necesar pentru incheierea la termen a lucrarilor, nici nu era necesara. „S-a scos parchetul de stejar aflat intr-o stare foarte buna si s-a montat parchet melaminat, s-au inlocuit table aproape noi cu unele din fibra de sticla, iar mozaicul de pe holuri, care mai putea fi folosit probabil inca 10 ani, a fost spart si inlocuit cu gresie”, ne-a povestit o profesoara. „Noi am incercat sa le aratam ca renovarea nu era necesara, dar n-am avut cu cine sa ne intelegem”, mai spune ea.

La Mama nu mai are cesti
La Mama. Unele din cele mai aglomerate restaurante din Capitala, mai ales cel amplasat in spatele magazinului Eva. Atat de aglomerat, incat cu greu gasesti o masa libera vineri seara, fara programare. Iar daca ai gasit-o, pregateste-te! Poti avea parte de surprize neplacute. Asta in cazul in care ai rabdare o jumatate de ora sa vina chelnerita sa ia comanda si inca o jumatate de ora sa-ti aduca mancarea. Cu bauturile va merge mai repede, te gandesti in mod logic. Gresit! Dupa jumatatile de ora mentionate mai sus, chelnerita ne-a spus gratioasa: „Ma scuzati, n-am avut timp sa va spun ca nu va putem servi capuccino si nici ceai. Nu mai avem cesti!”. Clientii au ramas fara replica.

Vizita surpriza la Institutul Ana Aslan
In urma cu cateva saptamani, premierul Adrian Nastase a fost vazut plimbandu-se agale pe aleile Institutului Ana Aslan, insotit de cativa investitori germani. Gurile rele spun ca plimbarea nu a fost de placere, ci a avut ca scop o posibila privatizare a institutului de la Otopeni. De altfel, legal s-au creat conditiile acestei privatizari, intrucat institutia se afla acum in subordinea Regiei de Administrare a Protocolului de Stat. Desigur, de privatizarea Institutului Ana Aslan ar putea fi interesati mai multi investitori, care ar putea profita de prestigiul de care acesta se bucura in strainatate. Asta daca nu cumva institutul va fi cumparat pentru pozitia lui imobiliara extrem de generoasa.

Marie Claire in Romania
Editia romaneasca a revistei pentru femei Marie Claire va aparea probabil si la primavara, in primavara anului viitor. Compania Sanoma-Hearst lucreaza la proiectul pentru publicatia din Romania si este interesata de titlu, dar nu a obtinut inca licenta de la editorul francez Marie Claire Group. Publicatia pentru femei apare in 24 de editii internationale, iar editia din Franta vinde lunar aproximativ 500.000 de exemplare. Editia din Romania va fi pozitionata ca o publicatie sofisticata de moda si lifestyle feminin. Portofoliul Sanoma-Hearst include in prezent, printre altele, titlurile Cosmopolitan, FHM, Story si National Georgraphic.