Premierul desemnat al României, Florin Cîţu, a vorbit miercuri în plenul reunit al Parlamentului, iar una din ţintele criticilor sale a fost Partidul Social Democrat. Cîţu le-a reproşat parlamentarilor PSD şi în special lui Sorin Grindeanu că au „tupeu” să le vorbească românilor, după ce Guvernul Grindeanu a adoptat OUG 13, iar facturile şi concediile medicale nu au fost plătite la timp. „Te dă la gunoi propriul partid şi tu să vii astăzi, să ai tupeu să le vorbeşti românilor”, a tunat Florin Cîţu de la tribuna Parlamentului.

„Nu e aşa că sunteţi terminaţi că sunt aici? Nu e aşa? Sunteţi speriaţi. Ce vă mai sperie o guvernare Cîţu… Nu e aşa? Asta e, nu? Am văzut multe în Parlament în ultimii patru ani de zile, dar tupeu la limita nesimţirii cum am văzut astăzi, mai rar. Auzi tupeu! După câteva zile după ce ai fost învestit să vii cu Ordonanţa 13, să scoţi sute de mii de oameni în stradă, să ai tupeu să vii astăzi în Parlamentul României! Să te dea jos propriul partid, să te arunce la gunoi pentru că eşti incompetent. Te dă la gunoi propriul partid şi tu să vii astăzi, să ai tupeu să le vorbeşti românilor…

Ai stat vreodată, domnule senator, să asculţi românii? Pe cei 600.000 de români pe care i-ai scos în stradă, în iarnă, cu Ordonanţa 13, să îl salvezi pe Dragnea? Niciodată nu i-ai ascultat. Pe cine ai chemat lângă dumneata să te ajute în Guvern? Pe Ponta? Prietenul tău Ponta? Voi doi v-aţi încuiat în Guvern, atât de mult te interesa acea funcţie”, a spus Florin Cîţu, în plenul reunit al Parlamentului.

„România are astăzi un Guvern de profesionişti. Se va vedea din primul moment”

Premierul desemnat nu s-a lăsat mai prejos după criticile aduse de parlamentarii PSD în şedinţa pentru învestirea Guvernului şi le-a reproşat acestora situaţia economică în care a ajuns România după guvernările social-democrate: împrumuturi de 50 miliarde de lei, concedii medicale nedecontate cu anii şi multe alte facturi neplătite.

„Tupeu! Cum aţi lăsat economia? 50 de miliarde de lei – împrumuturi pe care a trebuit să le plătim noi. 30 de miliarde de lei facturi. Aveţi tupeul să vorbiţi despre antreprenorul român? A trebuit să decontăm concedii medicale pe care nu le-aţi decontat cu anii. A trebuit să plătim TVA rambursat, facturi neplătite. Şi, astăzi, vorbiţi despre antreprenorii români? Cât tupeu aveţi să vorbiţi astăzi, aici?

Lucrurile se schimbă. România se schimbă şi, pentru mult timp, România are astăzi un Guvern de profesionişti. Se va vedea din primul moment. Şi nu este vorba despre ideologii. Este vorba despre o guvernare normală, pentru români, pentru toţi cetăţenii români, nu doar pentru o parte şi nu doar pentru corupţi. Dragi români, o să fie bine!”, a mai declarat Florin Cîţu în faţa parlamentarilor.

Sursă foto: INQUAM Photos, Cornel Putan