Este anunțul momentului în România. S-a decis soarta Guvernului lui Florin Cîțu. Noul Executiv a trecut hopul votului din Parlament. A primit votul de învestitură și urmează să depună jurământul la Palatul Cotroceni, în fața președintelui Klaus Iohannis.

Guvernul Cîțu, votat în Parlament

Executivul lui Florin Cîțu a primit votul de învestitură în Parlament cu 260 voturi pentru și 186 împotrivă.

Înainte de vot, Premierul Florin Cîţu, le-a reproşat parlamentarilor social-democraţi că au „tupeu” să le vorbească românilor, după ce Guvernul Grindeanu a adoptat Ordonanţa 13, iar facturile şi concediile medicale nu au fost plătite la timp.

„Nu e aşa că sunteţi terminaţi că sunt aici? Nu e aşa? Sunteţi speriaţi. Ce vă mai sperie o guvernare Cîţu… Nu e aşa? Asta e, nu? Am văzut multe în Parlament în ultimii patru ani de zile, dar tupeu la limita nesimţirii cum am văzut astăzi, mai rar. Auzi tupeu!

După câteva zile după ce ai fost învestit să vii cu Ordonanţa 13, să scoţi sute de mii de oameni în stradă, să ai tupeu să vii astăzi în Parlamentul României! Să te dea jos propriul partid, să te arunce la gunoi pentru că eşti incompetent. Te dă la gunoi propriul partid şi tu să vii astăzi, să ai tupeu să le vorbeşti românilor… Ai stat vreodată, domnule senator, să asculţi românii?

Pe cei 600.000 de români pe care i-ai scos în stradă, în iarnă, cu Ordonanţa 13, să îl salvezi pe Dragnea? Niciodată nu i-ai ascultat. Pe cine ai chemat lângă dumneata să te ajute în Guvern? Pe Ponta? Prietenul tău Ponta? Voi doi v-aţi încuiat în Guvern, atât de mult te interesa acea funcţie”, a spus Cîţu, în plenul reunit al Parlamentului.

Cîțu, atac dur la adresa PSD

Răspunzând criticilor aduse de parlamentarii PSD în şedinţa pentru învestirea Guvernului, Florin Cîţu le-a reproşat şi situaţia economică în care a ajuns România după guvernările social-democrate.

„Tupeu! Cum aţi lăsat economia? 50 de miliarde de lei – împrumuturi pe care a trebuit să le plătim noi. 30 de miliarde de lei facturi. Aveţi tupeul să vorbiţi despre antreprenorul român? A trebuit să decontăm concedii medicale pe care nu le-aţi decontat cu anii.

A trebuit să plătim TVA rambursat, facturi neplătite. Şi, astăzi, vorbiţi despre antreprenorii români? Cât tupeu aveţi să vorbiţi astăzi, aici? Lucrurile se schimbă. România se schimbă şi, pentru mult timp, România are astăzi un guvern de profesionişti. Se va vedea din primul moment. Şi nu este vorba despre ideologii. Este vorba despre o guvernare normală, pentru români, pentru toţi cetăţenii români, nu doar pentru o parte şi nu doar pentru corupţi. Dragi români, o să fie bine!”, a conchis premierul.