O viață artistică de succes umbrită de suferință pentru Saveta Bogdan

Povestea de viață a artistei de muzică populară Saveta Bogdan arată un contrast puternic între succesul și admirația pe care le-a cunoscut pe scenă și problemele personale. Adesea ea a ținut ascunse aceste probleme și le-a îndurat departe de ochii publicului.

Deși este întotdeauna cu zâmbetul pe buze și aduce mereu bucurie publicului său, viața ei personală a fost plină de momente dificile și încercări. Povestea vieții ei amintește că, în spatele fiecărui artist, se află până la urmă o persoană normală, care adesea se luptă cu numeroase probleme.

Saveta Bogdan, cunoscută pentru vocea sa unică și prezența sa scenică, a avut încă parte încă din adolescență de o viață plină de provocări. La doar 16 ani, s-a îndrăgostit și a fugit de acasă cu un băiat din satul său, crezând că va începe alături de el o viață nouă, frumoasă și fericită. Însă, realitatea a fost cu totul alta.

„La 18 ani m-am măritat cu el. Ce supărare le-am făcut părinților … Când m-a văzut mama lui …”, își amintește artista.

Acest prim mariaj al artistei a fost unul plin de violență și suferință, soțul fiind abuziv cu ea. Când consuma băuturi alcoolice el devenea violent, își amintește artista.

„Omul când bea, îți dă un pumn de te trezeai pe jos”, mărturisește ea pentru Playtech.

Nici a doua căsătorie n-a fost cu noroc pentru artistă

După moartea primului soț, Saveta Bogdan a sperat la o nouă viață, dar se pare că nici a doua căsătorie nu a fost mai puțin tumultuoasă. Deși nu a mai fost vorba de abuz fizic, al doilea soț al său a abuzat-o psihologic. Alături de acesta, artista a stat vreme de 30 de ani.

„Era foarte inteligent, era un tip deștept, știa șapte limbi străine. Era deștept rău, dar nu era un bărbat frumos, nici înalt. Mă tortura inteligent, se juca cu mintea mea”, povestește Saveta, despre această relație complicată în care soțul său a manipulat-o și a controlat-o emoțional.

Pe lângă dificultățile din căsniciile sale, Saveta Bogdan a întâmpinat adeseori probleme și din partea soacrelor. Acestea nu au acceptat-o niciodată pe deplin, în special din cauza carierei sale de cântăreață. De multe ori ea era numită „pasăre de noapte”.

Artista își amintește că „a fost foarte gelos, dar la început nu a fost, când m-a luat de nevastă. Îl deranja că mă duc la spectacole și că nu i-am mai făcut un copil. Nu mă putea suferi. Dacă puneam aici o cană, o muta cum voia ea”.

„El ținea cu mamă-sa, așa sunt băieții. Am încercat să-l întorc, dar tot ce a făcut el a vrut. Mă duceam să cânt, iar ea spunea: „a plecat pasărea de noapte”. Dar banii pe care îi aduceam îi plăceau”, a mai spus artista.