Descoperirile din domeniul sănătăţii, energiei, spaţiului cosmic sau cele legate de transport au cel mai puternic impact asupra viitorului. Acestea sunt primele 7 inovaţii care vor schimba lumea, în opinia autorilor "Business Insider":
Ambalaj comestibil pentru alimente
O companie precum Coca-Cola vinde mai mult de 1,5 milioane de doze în fiecare zi, iar americanii aruncă 2,5 milioane de sticle de plastic pe oră. WikiCells este un ambalaj comestibil inventat de Davis Edwards, profesor la Universitatea Harvard, care poate fi folosit atât la mâncare, cât şi la lichide.

Tehnologie mai ieftină pentru analiza secvenţelor ADN
Încă de când geneticienii au reuşit pentru prima oară să analizeze secvenţe ADN, în 2003, s-a încercat găsirea unei tehnologii mai ieftine şi accesibile pentru acest tip de analiză, pentru toate laboratoarele.
Centură de siguranţă care se umflă la impact
Deşi au fost inventate de câţiva ani, de-abia acum, acest tip de centuri de siguranţă care se compportă ca un airbag la impact au început să fie pe placul producătorilor de autoturisme precum Ford sau Mercedes. În caz de impact, acestea se umflă în 40 de milisecunde, pentru a preveni rănirea pasagerilor.

Transplanturi de ţesut ovarian
Multe femei care trebuie să fie supuse unui tratament anti-cancer, care le poate face infertile, aleg să îşi păstreze şansa de a fi mame prin prelevarea şi îngheţarea ţesutului ovarian înainte de tratament.
Bacterii care produc energie
Cercetătorii încearcă să descopere moduri prin care microorganismele şi mai ales bacteriile pot fi folosite pentru producerea de energie.
Zboruri comerciale în spaţiu
Înainte de 2004, era de neconceput ca altcineva în afară de astronauţii antrenaţi de NASA ani de zile să zboare în spaţiu. Totul s-a schimbat atunci când George Bush Jr. a anunţat Programul pentru Explorarea Spaţiului Cosmic, care încurajează acest lucru. Şi actualul preşedinte al SUA, Barack Obama a încurajat explorarea spaţiului cosmic atunci când a încetat să mai finanţeze programul guvernamental al NASA, ceea ce înseamnă că Agenţia este acum deschisă la iniţiative şi finanţare privată pentru a-şi trimite astronauţii în spaţiu.
Carnea de laborator
În scurt timp, omul de ştinţă danez Mark Post va reuşi să facă ceva extraordinar în laboratorul său: un hamburger. Până la sfârşitul acestei luni, el se aşteaptă să creeze destulă carne pentru a face un hamburger, dar visul său cel mare esre să reuşească o producţie în masă a cărnii de laborator, lucru care va contribui la ocrotirea resurselor naturale ale Pământului, spune el.