BBC are un nou președinte

Guvernul britanic a anunțat miercuri că Samir Shah, un producător executiv de televiziune cu o vastă experiență în industrie, a fost ales în funcția de președinte al grupului media BBC.

Numele său a fost selectat de către ministrul Culturii, Lucy Frazer, pentru a ocupa această poziție crucială în domeniul media.

Cu o carieră de-a lungul decadelor în industria televiziunii, Samir Shah, în vârstă de 71 de ani, este cunoscut pentru rolul său de director executiv al companiei de producție Juniper TV. De-a lungul carierei sale, el a colaborat anterior cu BBC și London Weekend Television, o franciză a postului comercial ITV.

bbc
SURSA FOTO: Dreamstime

Samir Shah are o experiență vastă

Lucy Frazer a subliniat experiența vastă a lui Shah, considerând că acesta poate aduce contribuții semnificative în funcția de președinte al BBC.

„Shah are o mare experienţă, pe care o poate aduce funcţiei de preşedinte al BBC”, a declarat ministrul Culturii într-un mesaj postat pe rețelele de socializare.

Noul președinte BBC vine într-un moment crucial pentru postul britanic, având în vedere schimbările rapide din peisajul media. Cu o ambiție clară de a sprijini succesul BBC, se așteaptă ca Shah să ofere sprijinul și validarea necesare pentru a aborda provocările viitorului.

Predecesorul său, Richard Sharp, a demisionat în aprilie în urma unui scandal legat de un împrumut acordat prim-ministrului Boris Johnson. Interimatul a fost asigurat de Elan Closs Stephens, membru al consiliului de administrație al BBC.

BBC încearcă să facă economii de 500 de milioane de lire sterline

Numirea sa vine într-un moment dificil pentru televiziune, care încearcă să facă economii de 500 de milioane de lire sterline în contextul unei inflații ridicate și al înghețării timp de doi ani a costului licenței TV.

Taxa de licență, care asigură cea mai mare parte din finanțarea BBC, este în prezent de 159 de lire sterline. Urmează să crească în aprilie în funcție de inflație.

Lucy Frazer a declarat că o creștere a taxei cu aproape 15 lire sterline ar fi „absolut” prea mult.

Ea a mai spus că analizează modul în care „vom finanța BBC în viitor”.

Taxa de licență ar trebui să rămână în vigoare cel puțin până în 2027. Atunci se încheie Carta Regală a BBC.

Ulterior, va avea loc o dezbatere cu privire la modul în care ar trebui să fie finanțat radiodifuzorul după aceea, anunță site-ul oficial al televiziunii.

Săptămâna trecută, televiziune a anunțat că va reduce programul Newsnight de pe BBC Two. Sindicatul Național al Jurnaliștilor a descris drept „o lovitură majoră pentru știrile de investigație”.